Čistka u Milanu: Otišli golman, štoper i vezista! Nije kraj…

Rossoneri do kraja prelaznog roka skraćuju igrački kadar.

Posle bombastičnog letnjeg prelaznog roka i očajne jeseni, Milan je morao da se primiri u zimskom prelaznom roku. Dok se ne vidi šta će biti sa vlasnicima kluba i njihovim dugovanjima, sve priče oko pojačanja su stavljene na “stendbaj”. Ali su zato aktuelni odlasci…

Milan pravi malu čistku nepotrebnih igrača i do sutra uveče bi klub mogla da napusti nekolicina fudbalera. Trojica su već otišli.

Golman Gabriel koji je nekada doveden kao veliki potencijal iz Brazila - ali je završio kao četvrti izbor među stativama - seli se u Empoli na pozajmicu gde će zameniti povređenog Provedela.

Iskusni štoper Gabriel Paletta koji je malo igrao ove sezone je dogovorio raskid ugovora sa Rossonerima i čime se to ozvaniči, potpisaće ugovor sa Fenerbahčeom koji ga juri od letos.

Mladi vezista Nicolo Zanellato je otišao na pozajmicu u Crotone. Klub sa juga Italije se obavezao da na leto plati 300.000 evra za otkup Zanellatovog ugovora, a Rossonerima ide i 50 odsto od narednog transfera mladog veziste koji se nije izborio za minutažu.

Sledeći na izlaznim vratima je paragvajski štoper Gustavo Gomez koji je takođe bio rezervista. Milan je danima pregovarao sa Bocom Juniors o prodaji Gomeza, ali dogovor nije postignut. Argentinci nude 500.000 evra 18-mesečnu pozajmicu plus 5.000.000 evra za otkup ugovora. Milan ne prihvata, a sada se javio Palmeiras koji traži zamenu za Yerriya Minu i ponudio je 7.000.000 evra za Gomeza. Međutim, igrač insistira na odlasku u Bocu. Videćemo ko će koga nadjačati…

Milan ima i ponude za od Brightona i Newcastlea za kolumbijskog štopera Cristiana Zapatu, ali ako odu Paletta  i Gomez, možda Milan neće rizikovati sa odlaskom još jednog štopera.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji