Milanov spasilac je - Jorge Mendes?!

Ili će to možda biti Arapi?

Veo misterije sve se više nadvija nad Milanom.

Kineski vlasnički konzorcijum vođen Liem Yonghongom doveo je klupsku budućnost u pitanje svojim (pre)ambicioznim projektom sa kojim je ušao u letnji prelazni rok, ali i sam proces kupovine nekadašnjeg evropskog šampiona od Silvia Berlusconija.

Milan se nedeljama unazad nalazi u nimalo zavidnoj situaciji. Sa preko 200.000.000 evra upumpanih u kupovinu novih igrača, ali i dug koji Yonghong i njegovi saradnici imaju prema američkom fondu Elliott Menagment, Milan bi do narednog leta mogao da dobije i novu vlasničku strukturu, ali i da pretrpi strašne konsekvence zbog nesavesnog rada sadašnje garniture u vrhuški.

FIFA je već odbila predlog reprograma duga, dok renomirani magazin Financial Times piše da Milan ima 50 odsto šanse da se spase crne sudbine i potpunog raspada sistema. Kako bi se takav scenario izbegao praktično svakodnevno radi se na pronalasku adekvatnog rešenja, a kao jedno od njih nameće se superagent Jorge Mendes. Odnosno, njegov investicioni fond, koji je navodno spreman da uloži ozbiljan novac kako bi Milan vratio na prave staze.

Mendes je prve, uspešne kontakte sa Rossonerima ostvario dovođenjem svog klijenta Andrea Silve. U međuvremenu je odnos prerastao u nešto mnogo više. I dalje nije poznato kakav bi model poslovne saradnje bio na snazi, ali se šuška da je Mendes spreman da kupi vlasnički udeo aktuelnih vlasnika, s tim da se i dalje ne zna kako bi bio vraćen dug američkoj kompaniji. Kojoj se duguje gotovo 300.000.000 evra!

Italijanska štampa piše i o tome da bi u Milan hteli da ulože i arapski šeici, s tim da se više prostora dalo Mendesovoj potencijalnoj ponudi.

Bilo kako, izgleda da se kineskoj vladavini bliži kraj...

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji