Abbiati: Verujem u Rina, on zna Milanov DNK

Tim menadžer Milana Christian Abbiati kaže da novi trener Milana Gennaro Gattuao dobro poznaje sistem Milana posle šokantnog remija sa Beneventom.

Abbiati veruje da je Gattuso pravi izbor mada je klub poslednjih godina već pokušavao sa nekadašnjim igračima i nije uspevalo. Primer je Filippo Inzaghi.

Gattuso je pre nedelju dana izabran za trenera nakon što je Vincenzo Montella otišao sa mesta trenera.

"Delio sam svlačionicu sa Rinom toliko godina dok smo bili saigrači. On je pravi izbor, zna kakav je Milanov DNK. Naravno, četiri ili pet treninga nije dovoljno da bi se mnogo šta promenilo, ali je doneo sa sobom ideje izgaranja, trčanja 100 milja na sat i pravi Milanov DNK", rekao je Abbiati za Mediaset.

Iako je Gattuso najavio da će utakmica sa Beneventom biti kao finale Lige šampiona, ekipa koja posle 14 utakmica nije imala ni bod, do boda je došla protiv nekadašnjeg prvaka Evrope.

"Fudbal nas uči da nema lakih utakmica. Benevento je naterao Juventus i Atalantu da se žestoko pomuče nedavno, pa mi možemo da izgubimo sve jer su nam potrebni bodovi da popravimo situaciju na tabeli. Kada rezultati ne dolaze, samopouzdanje opada i po mom mišljenju, to nam je falilo. Potpisali smo mnogo kvalitetnih igrača, nemoguće je da za pet meseci ne mogu da pokažu kvalitet na terenu", kaže Abbiati koji dodaje da je sa Gattusom i porodični prijatelj.

(B92.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji