Španci spekulišu: UEFA izbacuje Milan iz Evrope?

Marco Fassone navodno nije uspeo da ubedi Uefu da je finansijski projekat na San Siru postavljen na zdravim nogama.

Kako su krenuli, pitanje je i da li će uspeti da se izbore za mesto u Ligi Evrope. Liga šampiona već je odmakla Rossonerima. Ali ispostave li se informacije uvek dobro obaveštene Marce kao tačne posledice koje će trpeti Milan biće mnogo dalekosežnije. A madridski sportski list sumnja da bi Evropska fudbalska federacija zaista mogla da izbaci Milan iz međunarodnih takmičenja, pošto izvršni direktor italijanskog kluba Marco Fassone nikoga u Nionu nije ubedio da je finansijski projekat na San Siru postavljen na zdravim nogama.

Fassoneoa “prezentacija“ je obavljena još pre dve nedelje, ali se tek sada pojavljuju prvi detalji. Marca navodi da je celo izlaganje Milanovog direktora bilo zasnovano na pretpostavci da će se klub finansijski osigurati plasmanom u Ligu šampiona. Već sada je jasno da to neće ići baš tako.

Marca čak dodaje da je ceo biznis plan Milana toliko neutemeljen da su male šanse da će u kratkom roku Rossoneri uspeti da ispeglaju situaciju sa Uefom. Naravno, ne bismo smeli da se zakunemo u ovo, jer ni Uefi neće biti lako da izbaci sedmostrukog osvajača Lige šampiona.

Podsetimo, Milan je ovog leta na pojačanja potrošio čak 200.000.000 evra, iako te pare nije zaradio. A Uefa insistira na tome da se na pojačanja i plate igrača ne troši od kapitala koje u klub unose vlasnici.

Pritom, ugledni New York Times je baš pre nekoliko dana objavio i tekst u kome se navodi da Milanov vlasnik Yonghong Li zapravo i nije onaj za kog se predstavlja, odnosno da njegov biznis uopšte nije toliko razvijen koliko on tvrdi.

Sa druge strane, italijanski mediji navode da će Milan zato već u četvrtak dati sve od sebe ne bi li savladao Austriju i kolo pre kraja osigurao plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Jer kako je krenulo: pre će do Lige šampiona kroz Ligu Evrope nego preko Serije A.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji