Montella: Navijači, podržite nas u ovim teškim vremenima

Velika ulaganja tokom ljeta nisu donijela rezultat ekipi Milana.

Rossoneri pod vodstvom Vincenza Montelle igraju očajno. Nalaze se tek na 10. mjestu Serije A, a sinoć su u Evropskoj ligi odigrali jako loš meč protiv AEK-a u kojem nije bilo golova.

Navijači Milana nakon novog neuspjeha nemaju više strpljenja. Traže odlazak Montelle sa klupe i nezadovoljstvo su jasno iskazali ogromnim zvižducima sa tribina.

Montella ipak brani svoje trenersko mjesto i tvrdi da je nezadovoljstvo navijača utjecalo na ekipu.

"Razočarenje navijača su osjetili igrači na terenu. Tako ne možemo pružiti ono što se od nas očekuje. Molim navijače da stanu uz nas. Nikom ne trebaju zvižduci u teškim vremenima. Momci žele pobjede, žele dokazati da pripadaju ovom klubu, a sve ovo je samo dodatni pritisak. Moj posao je da ih oslobodim pritiska. To je dug proces i uvjeren sam da ćemo izaći iz svega još jači. Mnogi igrači nisu do sada nosili dres ovako velikog tima i imaju problem jer nisu navikli da se nose sa pritiskom", poručio je Montella nakon meča.

Interesantno, AEK je postao prvi grčki tim koji je neporažen na San Siru, a prethodno su timovi iz ove zemlje doživjeli četiri poraza.

Rossoneri u narednom kolu Serije A u nedelju dočekuju Genou, a kako prenose italijanski mediji uprava je Montelli dala ultimatum: pobedi Genou ili pakuj kofere.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji