Montella napada Juventus: Hoću požar na terenu! Suso je najtalentovaniji kojeg sam trenirao

Milanov trener tvrdi da ovo može da bude ključna tačka za proekret u sezoni.

Pobedom od 4:1 u Veroni protiv Chieva, Milan je prekinuo seriju slabih rezultata, a Vincenzo Montella kupio vreme na klupi Rossonera. Otkaz mu već neko vreme lebdi nad glavom, pa mu je zato trijumf na Bentegodiju bio veliki kao kuća. Pogotovo što već sutra njegov Milan dočekuje Juventus u derbiju dva najtrofejnija kluba Italije.

Montella se nada da je u Veroni počeo uspon Milana koji bi mogao da se nastavi u derbiju i da to bude prekretnica za Rossonere.

“Sutra je ključni meč. U Veroni je zaiskrila vatra, a sutra hoću da vidim pravi požar. Ovaj tim ima kvalitet i vidim da raste. Hajde da ih pobedimo! Oba tima uvek idu na pobedu, tako će biti i ovog puta. Ovaj meč može da bude tačka preokreta za celu sezonu. Može da nas podigne u svim aspektima”.

Ipak, Juve je veliki favorit u ovom meču…

“Potrebna nam je savršena partija plus malo sreće jer je Juventus kompletna ekipa. Sjajan su tim i imam veliko poštovanje prema njima. Oni su na papiru nepobediv tim jer su šestostuki uzastopni šampioni. Ali derbi je uvek posebna priča. Imamo šansu da igramo našu igru i fudbaleri jedva čekaju”.

Montella je pohvalio i protivničkog startega Maxa Allegrija.

“Zaista ga cenim zbog njegove uravnoteženosti i smirenosti. Prošle sezone nije bio u lakoj situaciji, a uspeo je da sve zadrži pod kontrolom”.

Derbi će proći bez igrača koji je mogao da ga obeleži - Lea Bonuccija. Kapiten Milana je suspendovan za prvi duel protiv doskorašenjeg kluba u kojem je postao legenda. U međuvremenu je slabo počeo karijeru u Milanu i na meti je kritika.

“Moram da van otkrijem još jedan detalj. Kada smo prešli na sistem sa trojicom u poslednjoj liniji, to nije bilo samo zbog Bonuccija već i zbog Contija. A onda se on povredio… U Veroni je bio idealan meč za Bonuccija, ali nismo mogli da računamo na njega”.

Sve nade Milanovih navijača su uperene u španskog ofanzivca Susa koji je u Veroni odigrao simultanku.

“Prošlu sezonu je završio povređen i nismo mogli da računamo na njega u većem delu priprema. Zato je kasnio za ostalima, ali je sada ušao u pravu formu. On je najtalentovaniji kojeg sam trenirao i imamo ogromno poverenja u njega”.

Montella i dalje nije siguran, a eventualni poraz od Juventusa bi mogao da ga košta posla jer se pominju imena poput Mazzarija, Jesusa i Souse kao eventualni naslednici.

“Nikada me nisu pogađali natpisi u medijima. Imao sam neke kamenčiće u cipelama, ali srećom pa nosim udobne cipele i osećam se dobro u njima. Znam šta u upravi kluba misle o meni”.

Milan je za sada najveće razočaranje sezone i uprkos tome što je uložio preko 200.000.000 evra u pojačanja, opet bi mogao da izvisi za Ligu šampiona što bio bio ogroman udarac za funkcionisanje i planove kluba.

“Trenutno ne gledam tabelu jer smo daleko na njoj. Ali nadam se da ćemo oko Božića biti na mestu koje vodi u Ligu šampiona”.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji