Berlusconi: Milan je već u finansijskim problemima

Bivši vlasnik Milana Silvio Berlusconi zabrinut je za stanje u klubu koji je posle višemesečnih turbulencija prodao Kinezima u aprilu ove godine.

Kompanija "Rossoneri Sport Investment Lux" Yonghong Lija je otkupila tima sa San Sira za 830 miliona evra i uložila oko 200 miliona u pojačanja proteklog leta uz podršku američkog hedž fonda "Elliot menagment".

"Već su u nekim finansijskim problemima. Zabrinut sam zbog ćutanja gospodina Lija. Ako tim nastavi da igra loše postoji mogućnost da Fond Elliot preuzme klub na proleće, ali pravi problem jer što će biti u minusu od više od 100 miliona evra ako se ne plasiraju u Ligu šamiona. Ko god bi kupio klub ne bi morao da plati koliko realno vredi, ali će imati teške godine ozdravljenja ispred sebe. Nije lepa budućnost", rekao je Berluskoni.

Berlusconi je bio vlasnik Milana 31 godinu i u tom periodu "Rossoneri" su postali jedan od najboljih klubova na svetu, osvojivši pet titula šampiona Evrope.

Uprkos velikim ulaganjima novog vlasnika, "Rossoneri" ne beleže očekivane rezultate ove sezone, tek su 11. u Seriji A sa 13 bodova iz devet utakmica, 12 iza lidera Napolija.

(B92.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji