Berlusconi kritikovao nove vlasnike: Oni ne znaju šta rade

Nekadašnji vlasnik Milana Silvio Berlusconi oštro je kritikovao novo rukovodstvo kluba.

Berlusconi je početkom godine prodao klub kineskiom konzorcijumu, a novi vlasnici su tokom ljeta potpuno promijenili tim i doveli su veliki broj fudbalera u svoje redove.

Međutim, Berlusconiji su politika novih vlasnika ne sviđa. Smatra kako su napravili bespotrebni haos u ekipi određenim odlukama.

"Ne razumijem ovu transfer politiku. Nikad nisam vidio da ekipa promijeni 11 igrača. S toliko novca nisu mogli kupiti vrhunskog fudbalera? Neka mi neko objasni kako Suso i Bonaventura sjede na klupi kada su tehnički najbolji fudbaleri kluba", istakao je Berlusconi, te je kritikovao činjenicu da je kapitenska traka pripala Leonardu Bonucciju.

"Dali su kapitensku traku čovjeku koji je godinama simbol Juventusa i to pored Riccarda Montoliva. Njemu su tu traku oteli", smatra kontroverzni italijanski biznismen.

Berlusconi je na čelu Milana bio tri decenije, a klub je u tom periodu ostvario velike rezultate. Osvojili su osam titula prvaka, sedam titula Superkupa, jedan Kup Italije, kao i pet titula prvaka Evrope.

Također, u pet navrata su bili šampioni UEFA Superkupa, a osvojili su i tri trofeja prvaka svijeta.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji