Milan - Ovi brojevi su presuda Silviu Berlusconiju!

Milanovi navijači su u euforiji i ko kaže da je ovo očekivao, ne govori istinu.

Posle mnogo natezanja, pomeranja rokova, upropaštenog prošlog transfer leta i januara, Kinezi su nekako, uz pozajmice britanskih i američkih fondova isplatili Berlusconija i postali vlasnici.

Dočekali su ih silni problemi, pre svega mogući odlazak Donnarumme, ali su na kraju posle preokreta uspeli da ga zadrže.

No, ono što su novi vlasnici uradili pokazuje prave razmere onoga na šta je Milan sveo Silvio Berlusconi.

Brojke su neumoljive, ovog leta je angažovano 11 igrača, stigao je ceo tim. Ono o čemu smo pisali godinama na ovim stranama se desilo, nisu dovoljna parcijalna ulaganja u tri igrača jer Milan je bio očajan, ekipi je potrebno da promeni kompletan tim.

Oni to gotovo jesu uradili, dovedeno je 11 igrača, Montela sada ima lidera Bonuccija, ali i sjajne Musacchia, Contija, Rodrigueza, Kessiea, stigao je i Andre Silva, kao i Kalinić i Borini u napadu. Da ne nabrajamo sve, nije to poenta, ali za razliku od komšija Milan sa mnogo više optimizma gleda ka budućnosti.

Pazite sada ovaj podatak. "Rossoneri" su među tri tima ove sezone koji su uložili najveći novac u prelaznom roku, potrošili su 237.55 miliona.

Za jedno leto je praktično uloženo koliko za poslednjih sedam godina, tačnije u ovoj kompletnoj deceniji.

Poslednji put veći novac je uložen u Ibrahimovića i Robinha, mada su kupljeni i igrači za Mihajlovića za 90 miliona. Ali, recimo prošle godine su dovođeni fudbaleri koji su bili slobodni, 2015. u Balotelija je uloženo nešto u pozajmicu.

Klub je sve vreme gubio novac, dugovi su rasli, i praktično je Milan doveden na ivicu provalije. I to nije kraj opasnosti, ovo što je uradio Yonghong Li je pozajmica, ulaganje u budućnost.

Moraće ove godine kako znaju i umeju u top 4, kako bi vratili deo novca, u suprotnom uslediće bolne prodaje, pre svih Donnarumme, ali i verovatno još par igrača.

Milan je na raskrsnici, ali bolji početak nisu mogli da zamisle.

(Sportske.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji