Aubameyang progovorio - istina o prelaznom roku: Milan, Real, Kina, PSG, Marseille...

Zašto se nije desio neki od najavljenih transfera Gabonca iz Dortmunda.

Aubameyang se dogovorio sa Paris Saint Germainom! Aubameyang ide u Kinu za brdo para! Aubameyang želi u Real Madrid! Aubameyang blizu Milana!

Samo su neki od naslova koji su prethodnog leta pratili karijeru napadača Borussie Dortmund. Izgledalo je kao sigurno da će napustiti Westfalen, ali se to na kraju nije desilo. Iako su ga mnogi klubovi želeli.

Pierre Emerick Aubameyang je konačno progovorio o dešavanjima iz letnjeg prelaznog roka i objasnio šta se sve dešavalo i zato nije došlo do nekog od najavljenih transfera.

Spekulisalo se da bi mogao da pojača Real Madrid. Tačnije, to je bila njegova velika želja jer je više puta isticao da bi igranje za Real Madrid bilo ostvarenje sna. Real je čak i bio zainteresovan, ali je prepreka bio Zinedine Zidan koji nikako nije video Gabonca u svojim planovima.

„Nemam više snove o Realu. Ne želim više da pričam o Realu jer je očigledno da me ne žele. Nema problema, idem dalje. Lepo mi je i u Dortmundu. Imao sam dogovor sa Borussiom da me puste, ali nisam frustriran što nisam otišao“, rekao je Aubameyang.

Na početku prelaznog roka je izgledalo kao gotova stvar da će preći u PSG.

„Mesec dana pre Neymarovog dolaska su me kontaktirali. Početkom jula sam se sreo sa Al Khelaifijem, ali potom je došao novi sportski direktor Antero Henrique i odlučio da nisu više zainteresovani za mene“, otkriva Borussiin napadač.

Celo leto se pričalo i o odlasku u kineski Tianjin Guangzhou za ugovor od neverovatnih 30.000.000 evra po sezoni.

„Poziv iz Kine nisam ni razmatrao ozbiljno zbog njihovog nedostatka profesionalizma. Stalno su odlagali sa slanjem zvanične ponude klubu i meni. Bila je to totalna katastrofa. Došli su u Dortmund, potom otišli, rekli da će se vratiti sa ponudom i nikad se nisu vratili“.

Želeo ga je i Milan, planirao ga kao najveće pojačanje leta, ali očigledno da Rossoneri nisu mogli da zatvore finansijsku konstrukciju transfera.

„Milan? Zašto da ne? Nema velike razlike između onoga što zarađujem ovde i onoga što bih zarađivao tamo. Njihov projekat mi je jako interesantan, ponudili su mi nešto ali iz nekih razloga se transfer nije realizovao“.

Umesto Aubameyanga, Borussia je na kraju prodala Usmana Dembelea koji je prešao u Barcelonu...

„Mogu da razumem Dembelea jer je Barcelona bila njegov san“, rekao je Aubameyang.

Na kraju, i Olimpique iz Marselja je bio zainteresovan za kupovinu brzonogog napadača. Ali on nije hteo tamo.

"Poštujem Marseille, to je klub velike tradicije, ali nisam nešto posebno siguran u njihov projekat. Ako žele da se bore za titulu i za uspeh u Evropi, moraće bolje od ovoga".

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji