Stigla prva velika nagrada za mladu zvijezdu Milana

Mladi napadač Milana Patrick Cutrone zablistao je na startu nove sezone u dresu Milana i malo ko je očekivao da će, pored toliko skupih i velikih pojačanja, baš ovaj 19-godišnjak skrenuti pažnju na sebe.

Jedan od onih koji su primijetili napredak Cutronea je i selektor mlade reprezentacije Italije Luigi Di Biagio, koji je novu zvijezdu Milana pozvao u tim i uporedio je sa Andreom Belottijem, za kojim ludi pola Evrope.

"Cutronea znam još iz dječačkih dana dok je igrao za U-15 selekcije. On je fantastičan napadač koji je uvijek vrijedno trenirao i bio gladan golova. Zaista se za svaku utakmicu priprema kao da mu je posljednja", započeo je sa komplimentima Di Biagio, koji je potom nastavio:

"Moram priznati da me stilom igre podsjeća na Andreu Belottija. Bit će veliki dobitak za našu reprezentaciju".

Di Biagio je pozvao Cutronea u mladu reprezentaciju Italije, što je ovom 19-godišnjaku prvi takav poziv u karijeri. Mlade Azzurre očekuju utakmice protiv Španije i Slovenije.

Patrick Cutrone je ove sezone nastupio na šest utakmica za Milan u Seriji A i kvalifikacijama za Evropsku ligu a stigao je postići već četiri pogotka uz dvije asistencije.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji