MILAN IDE PO EUROPSKI TROFEJ: Montella upozorava na Rijeku i osječkog junaka

Rijeka je možda ostala bez Lige prvaka, ali u dvije utakmice u skupini Europa lige činit će im se kao da igraju finale najvećeg klupskog natjecanja. Na Rujevicu će stići slavni Milan, posrnuli višestruki osvajač Lige prvaka koji u novu sezonu kreće s potpuno novom momčadi na koju su potrošili više od 200 milijuna eura.


Iako će im pozornost većinom biti na domaćem prvenstvu i lovu na Juventus, Milan neće zanemariti Europu, kao što to rade engleski klubovi. "Rossoneri" tvrde da imaju velike ambicije.

Nakon što su doznali da će u skupini igrati s Rijekom, AEK-om i bečkom Austrijom, iz Milana su poručili da planiraju osvojiti prvo mjesto.

"Mislim da možemo osvojiti skupinu jer smo najbolja momčad u njoj. No, morat ćemo ići utakmicu po utakmicu", rekao je Ricardo Rodriguez, švicarski branič koji je u srpnju za 18 milijuna eura stigao u Milan iz Wolfsburga. U valu ljetnih transfera na San Siro je stigao i hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić koji će biti velik izazov za riječku obranu.

Trener Vicenzo Montella je dodao: "Dobili smo respektabilne protivnike i ne smijemo ih podcijeniti". Upozorio je na najveće adute svojih protivnika, a posebno na čovjeka koji je s Austrijom izbacio Osijek.

"S AEK-om smo igrali dvaput u Ligi prvaka, i oba puta je Milan završio u finalu. Ali neće ih biti lako pobijediti jer imaju igrače koji dobro poznaju talijanski nogomet. Austria je veliki klub koji ima dobro pripremljenog trenera, a Rijeka je zamalo ušla u Ligu prvaka. Zato, sve je u našim rukama, uvjeren sam da ćemo dobro proći", rekao je Montella.

Milan je favorit natjecanja kao što je lani bio Manchester United, koji je u finalu porazio Ajax.

"Mislim da klub poput Milana ima dužnost poštovati svako natjecanje. Stalo mi je do Europa lige, bilo bi veliko zadovoljstvo osvojiti je, a odnosit ćemo se s poštovanjem prema svakoj utakmici. Doveli smo toliko igrača i moramo postati momčad i zato mislim da je nakon dva mjeseca rada još rano za procjenu naše snage, teško je sada reći hoćemo li osvojiti ovo natjecanje, važno je da damo sve od sebe kako ne bismo imali za čime žaliti", rekao je Montella.

(Index.hr)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji