Predsednik Rome oštro kritikovao Milan, Rossoneri mu odgovorili pa se izvinio

Predsednik Rome povukao je optužbe iznete na račun rivalskog kluba i njegove transfer politike ovog leta.

Američki biznismen James Pallotta, predsednik Rome, javno se izvinio za slučaj da je govoreći o poslovanju Milana pod novim vlasnicima iz Kine izneo neke netačne podatke.

Pallotta je u jednoj radio emisiji rekao da Rossoneri trošenjem ogromnog novca za pojačanja izvrgavaju ruglu UEFA i njen finansijski fer plej, kao i da će tako neodgovorno ponašanje brzo doći na naplatu.

"Ono što se dešava u Milanu nema nikakvog smisla. Isprva nisu imali dovoljno novca da kupe klub. Uz visoku stopu kamate su pozajmili 300 miliona evra od nekih ljudi u Londonu koje ja poznajem. Sada troše značajne sume na kupovinu novih igrača, misleći da će im se to vratiti kroz plasman u Ligu šampiona, ali to im neće biti dovoljno. Voleo bih da mi neko objasni njihov plan, pošto ga ja ne razumem".

Direktor Milana Marco Fassone uzvratio je konstatacijom da je nova uprava kluba zatekla igrače sa relativno niskim primanjima i da zato može da ulaže u pojačanja, bez straha da će "probiti" budžet.

Dodao je i da ukupan klupski dug Rossonera iznosi 120 miliona evra, dok je Romin "mnogo veći i na njihovu žalost, to svi mogu da vide", s obzirom na to da se rimski klub nalazi na berzi.

Onda se oglasio ponovo Pallotta i povukao optužbe iznete na račun novih vlasnika Milana.

"Izvinjavam se ako sam imao netačne informacije. Želim Milanu sve najbolje, a njegovim vlasnicima puno sreće. Očekujem da ćemo zajedno raditi za dobrobit Serije A i da ćemo sa svim ostalim klubovima napraviti jače i ekonomski stabilnije takmičenje, kao što mi u Romi pokušavamo da napravimo samoodrživ model funkcionisanja".

Milan je u aktuelnom prelaznom roku potrošio oko 190 miliona evra na deset pojačanja, s tim da tek treba da dovede centarfora, koji će verovatno biti najveća pojedinačna kupovina.

"Vučica" je za 11 novih igrača dala nešto manje od 90 miliona evra, ali je od prodaje samo trojice - Salaha (Liverpool), Rudigera (Chelsea) i Paredesa (Zenit) - inkasirala 100 miliona evra, tako da ovog leta posluje "u plusu".

(Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji