Milanov histerični juriš po Tolissoa i Aubameyanga! Šta Rossoneri mogu da ponude i gde se krije 107.000.000 evra?

U isto vreme transfer Andree Contija praktično je dogovoren, a sada kreću i razgovori sa agentom odbeglog sina Milana.

Nema mira u Milanellu! Nova uprava posrnulog evropskog velikana radi sve samo kako bi se ovog leta skrojio tim za velika dela, zbog čega su u akciju uključene apsolutno sve klupske strukture.

Tandem direktora Marco Fassone - Massimiliano Mirabelli krenuli su u lov na dve velike zverke, u nadi da će uspeti da ponude nešto što ostali potencijalni kupci zapravo ne mogu. U pitanju su Pierre Emerick Aubameyang i Corentin Tolisso, čiji su agenti već viđeni u blizini Milanella.

Milan u ove pregovore ulazi svestan toga da mora da ponudi čudesne uslove kako bi Aubameyanga i Tolissoa uopšte zainteresovali da uzmu Rossonere u obzir. Danima unazad piše se i glasno govori o tome da je Aubameyang već na vratima Paris Saint Germaina i da će dobiti ugovor vredan 56.000.000 evra, dok će Dortmundu u kasu stići 70.000.000 evra i mladog napadača Jeana Kevina Augustina. Ipak, Aubameyangov agent Oscar Damiani došao je na pregovore i čeka da vidi šta to Milan može da izdvoji. Razlog ovakvoj odluci Milana leži u tome što se odustalo od kupovine Diega Coste zbog toga što vedeta Chelsea traži približno oko 230.000 evra sedmično za platu. Što je novac koji Milan nema.

Zahuktali Milan stavio na sto 50.000.000 evra - Lazio prihvatio! Da li će i igrač?

Ista je priča i sa Fabiom Parisijem, predstavnikom francuske vedete iz Lyona, koga visoko na listi želja imaju Juventus, Bayern i odnedavno Inter.

Prvi čovek Lyona Jean Michael Aulas već je postavio cenu na 37.000.000 evra i sada samo čeka klub koji će prvi aktivirati njegovu „zacrtanu“ klauzulu.

Pitanje koje se logično nameće jeste - ima li Milan (bar) 107.000.000 evra za realizaciju ova dva transfera?

Jasno je da Milan nije u nimalo zavidnoj situaciji, s obzirom na poslove koji su već završeni. Ali same činjenice da su Parisi i Damiani došli u Lombardiju ostavlja tračak nade da bi Rossoneri mogli da dobiju dva gigantska pojačanja koja se toliko najajvljuju.

U međuvremenu, Milan je praktično dogovorio još jedan vredan posao. U pitanju je Atalantin desni bek Andrea Conti, koji bi zajedno sa već predstavljenim Ricardom Rodrigezom činio pakleni dvojac koji bi strujao po bokovima.

Klub je već postigao dogovor sa Contijevim menadžerom Mariom Giuffredijem, sa kojim je Mirabelli obavio razgovore u čevrtak.

"Da, pričali smo u četvrtak. Postigli smo dogovor, on želi da ide u Milan. Sve je završeno, bar što se nas tiče. Atalanta i Milan imaju dobre odnose, već su dogovorili Kessiev transfer", rekao je Giuffredi italijanskim medijima.

Contiju je pripada petogodišnji ugovor na 2.000.000 evra po sezoni, ali sada ostaje samo pitanje obeštećenja. Milan daje 20.000.000, dok Atalanta traži 27.000.000 evropskih novčanica. Doduše, moguće je da će klubovi napraviti dogovor sličan onom kada je u Milan dolazio Kessie - da Conti dođe na pozajmicu, uz obavezu Rossonera da otkupe njegov ugovor kroz određeno vreme.

Paralelno sa svim pomenutim razgovorima, u Milanello je stigao i agent nekadašnjeg deteta kluba - Davida Di Gennara. Naime, Tulio Tinti je stigao kako bi se sa Fassoneom dogovorio oko potencijalne saradnje. Di Gennaro je trenutno bez ugovora, a sezonu za nama proveo je u Cagliariju.

U pitanju je univerzalac koji pokriva pozicije defanzivnog i centralnog veznog, te levog krila, a karijeru je počeo upravo u Milanu. Ono što je u ovom trenutku nejasno jeste kakva bi njegova uloga bila u timu pored Montoliva, Sose, Locatelija, a verovatno uskoro i Biglie.

Podsetimo, Milan je već završio transfere Matea Musacchija, Francka Kessiea i Ricarda Rodrigueza.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji