Milan zvanično: Nema cene za koju ćemo prodati Donnarummu! Nudili smo 50.000.000 i kapitensku traku

Iz Juventusa stižu poruke da ne mogu da propuste ovakvu priliku.

Sapunica oko Gianluigija Donnarumme i dalje je glavna tema na Apeninima. Odluka mladog golmana da odbije novi ugovor u Milanu je potresla italijansku, ali i fudbalsku javnost širom Evrope.

S obzirom da ima još godinu dana ugovora, postavljalo se pitanje šta će Milan uraditi sa njim. Izgleda da su Rossoneri spremni da rizikuju i izgube ga narednog leta bez obeštećenja, ali i da ga u narednoj sezoni pošalju na tribine kao negativan primer svima koji bi izdali klub. Tu se Donnarumma ništa ne pita, a stigla je i zvanična poruka iz kluba.

„Zvaničan stav kluba je da igrač nije na prodaju i da nećemo prihvatiti bilo kakvu ponudu za njega. Donnarumma je za nas neprocenjiv i zato nema cenu“, rekao je Milanov generalni direktor Marco Fassone.

Povodom Donnarumme se oglasio i Juventusov sportski direktor Giuseppe Marotta koji je na neki način sažalio Milan zbog situacije u koju je došao.

„Klubovima je jako teško u ovakvim situacijama. Suočavamo se radikalnim promenama u ponašanju fudbalera. Danas mladi igrači rano postaju profesionalci i odmah imaju razvijene planove za nastavak karijere, koji često idu u kontrast sa planovima klubova koji su ih odgajili“, rekao je Marota.

Ipak, uprkos tome što Marotta sažaljeva Milan, neće propustiti priliku da mu zada završni udarac ako se ukaže...

„Da li ćemo dovesti Donnarummu? Očigledno je da imamo pravo da ispitamo svaku mogućnost za njegovo dovođenje. Kada je takav igrač na tržištu, onda imamo dužnost i obavezu da probamo da ga dovedemo. Ali još nismo ništa razgovarali...“.

Odavno je Juve pikirao Donnarummu, Raiola je radio na toj strategiji sa Nedvedom, ali je problem što je igrač na meču protiv u Torinu ljubio Milanov grb i nije biranim rečima govorio o Staroj dami, između redova poručivši Bianconerima da su lopovi zbog sudijske pomoći. Međutim, izgleda da bi u Juventusu rado prešli preko toga samo da se dokopaju Donnarumme i dobiju Buffonovog naslednika...

Istovremeno, Milanov sportski direktor Massimiliano Mirabelli priznaje da je ova odluka Donnarumme potresla sve u klubu.

„Želeli smo da navijačima poklonimo novi simbol Milana i Gigio je imao sve preduslove da to postane. S obzirom na njegove godine, naša ponuda je bila enormna. Nudili smo mu 25.000.000 evra neto za pet godina što na bruto nivou košta klub 50.000.000 evra. Nudili smo mu i kapitensku traku... Sve ovo nas je ljudski pogodilo. Zato jer ni bilo pregovora, niti su oni želeli da pregovaraju. Ali svako bira svoju sudbinu. Marotta je rekao da su zainteresovani? Začudilo bi me da je rekao nešto suprotno“, istakao je Mirabelli.

Na kraju se Milanov direktor našalio i na mogućnost da Donnarumma pređe u Real Madrid.

“Ako Cristiano Ronaldo želi da napusti Real, a Donnarumma želi u Real onda smo spremni da razgovaramo“.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji