Mali signali Donnarumme izazvali euforiju: Navijači su spremni da oproste! Krivac je Raiola, a ne Gigio

Čak i Juventusovi navijači se u nekim pitanjima slažu sa Milanovim...

Umesto odlasku Gianluigija Donnarumme iz Milana ili sedenju na tribinama u narednih godinu dana, prethodna dva dana u Italiji se više priča o šansama za novi dogovor mladog golmana i kluba. Mali signali da je na pomolu novi dogovor su sve jači...

Milan je poslao poruku Donnarummi da opet razmisli i da opet otvore pregovore, a da će klub stabilizovati situaciju sa navijačima koji su prethodnih dana kipteli od besa zbog Gigiove odluke da odbije 5.000.000 evra po sezoni. Mladi golman je spreman na nove razgovore, a poseta trenera Montelle Donnarumminoj porodičnoj kući je popravila šanse Rossonera. Donnarummin otac Alfonso je rekao da se porodica neće mešati u konačan izbor, ali i prenela stav da mladi golman nikada nije razmišljao o odlasku iz Milana. Što znači da šanse postoje...

„Nadam se da će se ova medijska oluja smiriti. Montella je čovek koji je upoznat sa ovakvim vrstama pritisaka. Nećemo uticati na Gigiove odluke. Želimo samo ono što je najbolje za njega i njegovu sreću“, rekao je Donnarummin otac Alfonso.

Donnarumma je bio očajan zbog postupaka navijača koji su ga na EP u Poljskoj gađali parama i zbog oluje na društvenim mrežama u kojem se mladom golman čak pretilo i smrću. Nije očekivao tako nešto jer je u klubu od malih nogu i nada se oproštaju.

Za tako nešto postoje dobre šanse... Naravno, ako Raiola ne istraje u želji da naplati transfer i proviziju od Reala ili nekog drugog zainteresovanog kluba.

Jedna ugledna PR agencija je sprovela anketu za potrebe Gazzette dello Sport o situaciji sa Donnarummom. Na uzorku od 1.000 ispitanika (koji su se izjasnili za koji klub navijaju) je sprovela istraživanje o raspoloženju među navijačima oko Donnarumme. Očigledno je da priče o otvaranju novih pregovora utiču i na navijače koji su smekšali stav i spremni su da oproste golmanu ako se predomisli.

Prvo pitanje glasilo: Da li biste oprostili Donnarummi ako se predomisli?Potvrdno je odgovorilo 61 odsto navijača. Čak 76 odsto ispitanih Milanovih navijača je spremno da oprosti, a čak 59 odsto Juventusovih navijača bi oprostilo mladom golmanu da je reč o njihovom klubu. Slično razmišljau i navijači ostalih klubova. Njih 59 odsto bi prešlo preko svega ako se Donnarumma predomisli. Suprotno je odgovorilo oko 20 odsto navijača Milana, Juventus i ostalih klubova je 17 odsto ukupnog broja ispitanih neodlučno.

Ulkupno 40 odsto navijača ne podržava Donnarumminu odluku da odbije ponudu za novi ugovor, a čak 80 odsto Milanovih navijača misli tako. Samo 13 odsto tifoza milanskog kluba razume Donnarummine razloge za ovaj potez, dok 40 odsto Juventusovih navijača smatra isto, ali i 33 odsto Juventina ne podržava odbijanje Donnarumme.Možda i najzanimljivije je treće pitanje, o tome ko je krivac za celu aferu.

Navijači ne vide Donnarummu kao glavnog krivca već njegovog menadžera Mina Raiolu. Od ukupnog broja ispitanika, njih 45 odsto smatra Raiolu odgovornim za sve što se desilo. Među Milanovim navijačima je taj postotak 66 odsto, među Juventusovim 38 odsto, a među navijačima ostalih klubova 40 odsto.Donnarummu odgovornim smatra sao 22 odsto ispitanih navijača. Tačnije, njegove motive da ode u klub koji je na višem nivou od Milana. Samo 18 odsto Milanovih navijača smatra da je Donnarumma iz ovih razloga doneo konačnu odluku, a slično razmišlja i 29 odsto Juventusovih navijača. Milan je etiketiran kao krivac od strane 7 odsto navijača jer nije dostavio adekvatnu finansijsku ponudu.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji