Donnarummine “žrtve“: Raiola proteran, ali šta ćemo sa njegovim igračima u Milanu?

Nije samo mladi golman u pitanju...

Italijani imaju običaj da kažu: visok napon! I zaista, poslednjih dana varnice sevaju kad čelnici Milana sednu za isto sto sa kontroverznim menadžerom Minom Raiolom, koji je na dobrom putu da im otme najsjajniji dragulj u visu Gianluigija Donnarumme. A iako su prebogati Kinezi, novi vlasnici Rossonera, rešeni da uzvrate time što će Donnarummu poslati na tribine do isteka ugovora narednog leta, jasno je da time neće biti stavljena tačka na celu priču.

Sukob sa Raiolom prosto otvara više pitanja. Jedno je već sada dobilo odgovor: Ne, Raiola ubuduće neće dovoditi igrače u Milan. Ko bude potpisao ugovor sa njim, potpisaće sebi i ispisnicu. Ali nisu baš ni Rossoneri u poziciji da seku preko kolena jer trenutno u timu Vincenza Montelle igraju dvojica Raiolina igrača, a oni zaista nemaju nikakve veze sa celom ovom pričom oko već izvedenog odlaska Donnarume.

Reč je o Giacomu Bonaventuri i Ignaziu Abateu, koji je tu već punih osam godina. Milanovi direktori Marco Fassone i Massimiliano Mirabelli već su odlučili: klub se Raioli neće svetiti preko Bonaventurine i Abateove grbače. I jedan i drug ostaju u klubu. I u Montellinom planovima. Abate bi trebalo da bude prva alternativa Andrei Conteu kad dođe iz Atalante, Bonaventura bi mogao i do prve postave, ali to će umnogome zavisiti i od rezultata u finišu prelaznog roka.

Dakle, Abate i Bonaventura nemaju razloga za brigu. Barem za sada, neće biti stavljeni na transfer listu. Ali naravno sa Raiolom se nikad ne zna, a ako opet “poludi“ uprava Rossonera bi mogla da promeni mišljenje.

Ono što se sigurno neće promeniti bar u skorije vreme: Abate i Bonaventura biće poslednji Raiolini igrači u Milanu. Donnarumma je već precrtan.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji