Neobjašnjiva istanbulska noć: Kako je Milan sa stenama u odbrani primio tri komada za šest minuta (VIDEO)

Na današnji dan pre tačno 12 godina gledali smo jednu od najluđih utakmica u istoriji. Ne samo Lige šampiona već i fudbala uopšte.

Prošlo je 12 godina. Verovatno nije prošao jedan mesec, a da igrači Milana nisu imali košmarne flešbekove istanbulske noći. Imali su tada Rossoneri prednost od 3:0 na poluvremenu posle golova Paola Maldinija i dva pogotka Hernana Crespa, ali je onda usledio jedan od najvećih preokreta ikada viđenih na travnatom pravougaoniku.

Steven Gerrard, Vladimir Smicer i Xabi Alonso su dali tri gola za šest minuta i sve se okrenulo za 180 stepeni. Posle regularnih 90 minuta bilo je 3:3, kasnije se otišlo u penale gde je Jerzy Dudek postao heroj i doneo titulu prvaka Evrope klubu sa Anfielda.

Fudbaler Milana Ricardo Kaka koji je igrao na toj utakmici priznaje da ga i dalje prate scene iz finala. Kaže, ta utakmica je nešto neobjašnjivo...

"Iskreno, iako su prošle godine i dalje ne mogu da razumem niti objasnim kako smo izgubili tu utakmicu. U tom momentu, imali smo najbolje defanzivce na svetu. U poslednjoj liniji imali smo Cafua, Jaapa Stama, Alessandra Nestu i Paola Maldinija... I pored toga smo primili tri gola u šest minuta", rekao je Kaka prisećajući se te čuvene noći.

Kaka kaže da takve stvari mogu da se dogode samo u Ligi šampiona.

"Nešto neverovatno se dogodilo, nešto što ne može da se objasni. Sve što stvarno možete da kažete je da je fudbal takav i da su čak i takve stvari moguće. Posebno u Ligi šampiona gde viđamo prava čuda", zaključio je Kaka.

Jedan od najvećih junaka te noći bio je golman Liverpoola Dudek koji je skinuo dva penala, Pirlu i Shevchenku, uz promašen udarac Serginha upisao svoje ime u legendu.

"Ta noć je promenila sve koji su bili akteri. Ljudi govore o tome i posle toliko godina. Uvek me svi pitaju o toj utakmici. To što smo uradili u finalu možda se nikada neće ponoviti. Nikada mi ne dosadi da govorim o tim odbranama zato što svaki put imam drugačiju priču. Ceo život čekate na takve odbrane. Kada zatvorim oči vidim kako lopta leti, leti visoko preko prečke... Ovakve stvari inspirišu. Ne samo u fudbalu, nego i u životu. Služi kao inspiracija za teške situacije", kaže Dudek prisećajući se te čarobne večeri.

Bilo da je vaše srce te večeri pripadalo Milanu ili Liverpoolu jedno je sigurno. Ta noć iz 2005. godine zauvek će ostati u srcima svih fudbalskih zaljubljenika.

Jer, to je fudbal u svojoj srži.



(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji