Milan menja mentalitet, želi u elitu 2018.

"Rossoneri" će posle devet godina početi sezonu mečevima kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ekipa Milana je osvajanjem šestog mesta u Seriji A stekla pravo da ponovo predstavlja Italiju u Evropi.

Sedmostruki prvak "starog kontinenta" poslednji put je izašao na evropsku scenu u sezoni 2013/14, kada je u osmini finala Lige šampiona ispao od Atletico Madrida.

Predstojećeg leta moraće da krene od trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope i pređe dve prepreke do mesta u grupnoj fazi. Kada je Milan poslednji put igrao drugo po značaju evropsko takmičenje, u sezoni 2008/09, ono se još zvalo Kup UEFA.

"Nećemo prepotentno ući u kvalifikacije. Želimo da opet postanemo visoko kompetitivan tim, a prvi korak u tom pravcu je povratak u Evropu i navikavanje na dve utakmice nedeljno", rekao je Marco Fassone, generalni menadžer i izvršni direktor Milana.

"Naš klub dobro funkcioniše i cilj nam je da se već 2018. ponovo nađemo u Ligi šampiona. Igrati četvrtkom uveče nije lako, ali moraćemo da uložimo mentalni napor da to bude kako treba", dodao je on.

Podsećamo da će od sezone 2018/19 četiri domaće lige sa najvećim koeficijentom uspešnosti (Primera, Bundes liga, Premijer liga i Serija A), imati po četiri direktne "vize" za Ligu šampiona.

Fassone je rekao da je trener Vincenzo Montella, koji je u utorak produžio ugovor do leta 2019, zajedno sa sportskim direktorom Mirabellijem sastavio listu želja za letnji prelazni rok.

"Moramo da dovedemo nekoliko iskusnih fudbalera, koji znaju šta je potrebno da bi se pobeđivalo i mogu da izvrše pozitivan uticaj na mlade. Milan mora da promeni mentalitet i ponovo se navikne na pobede".

Glavni operativac "Rossonera" dodao je da klub želi da obavi većinu poslova u prelaznom roku do početka jula, a jedan od glavnih zadataka je produženje ugovora sa golmanom Gianluigijem Donnarummom, koji bi u suprotnom mogao da napusti San Siro bez obeštećenja leta 2018.

(Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji