DONNARUMMA IDE U PREMIJER LIGU: Mladi golman napušta Milan, sledeća stanica – Mančester?

Gianluigi Donnarumma je već neko vreme u žiži svetske javnosti. Mladi golman spada među najtraženije fudbalere sveta, ali se čini da će od njega ubedljivo najmanje koristi imati upravo njegov matični klub, Milan.

Donnarumma je kod Siniše Mihajlovića dobio šansu, da bi ove godine pokazao kvalitet u rangu najboljih golmana sveta. Interesovanje je pre svih pokazao Juventus, ali mlađi Gigio neće u Torino.

Takođe, neće ni ostati u Milanu, pošto je, prema pisanju medija u Italiji, odbio novi ugovor od 3,2 miliona evra po sezoni, a kako „Rososneri“ nisu spremni da idu dalje od četiri, teško je poverovati da će Donnarumma parafirati dogovor.

Tu na scenu stupaju rivali iz Mančestera.

Pre svih, Manchester United. Mourinho je već zatalasao javnost informacijom da je dogovoreno sve sa Antoanom Griezmanom, a lista pojačanja se tu ne završava. Već dugo United juri Mbappea iz Monaca, a opštu rekonstruciju tima mogao bi da nastavi David de Gea, koji bi ovog leta konačno trebalo da pojača Real iz Madrida. Upravo to je ključna stvar za dolazak Donnarumme, pošto je teško poverovati da bi čelnici Uniteda bili spremni da Italijanu daju ogromnu platu kako bi sedeo na klupi. Obeštećenje ne bi trebalo da predstavlja problem, pošto Donnarumma ulazi u poslednju godinu ugovora sa Milanom, pa se procenjuje da bi 20 miliona evra bilo dovoljno da Italijan napusti San Siro.

Kao druga opcija spominje se Manchester City, koji želi zamenu za Claudia Brava, a Donnarummi je spreman da ponudi 70,000 funti nedeljno.

Naravno, iz cele priče ne bi trebalo isključiti ni Real Madrid ili Barcelonu, mada je najverovatnije da će naredne sezone naslednik Gianluigija Buffona igrati u Premijer ligi. A možda uprava Milana iznenadi sve, i reši da Donnarummi ponudi dovoljno da ostane, inače će jednog od najboljih mladih fudbalera sveta izgubiti za, koliko god čudno zvučalo za sumu od 20 miliona evra, siću…

(Hotsport.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji