Vegetarijanski Uskrs gazde Rossonera: don Silvio usvojio pet jaganjaca, više ne jede meso!

Od Berlusconija se zaista svašta može očekivati, ali baš svašta, pa i da bude lice u, za naše prilke bizarnoj kampanji.

Silvio Berlusconi je stvarno posebna "faca", čovek sa hiljadu lica i isto toliko života. Jedan od najbogatijih ljudi Italije ipak skoro svaki put kada izađe u javnost uspe da šokira, iznenadi, što ga i čini toliko (ne)popularnim .

Ovaj put, 80-godišnji biznismen je razljutio sve ljubitelje dobre uskršnje jagnjetine u domovini mu, pošto učestvuje u kampanji tamošnjeg Društva za zaštitu životinja. I to ne samo da učestvuje u kampanji u kojoj se grli i ljubi sa jaganjcima dok poručuje sunordnicima da "izaberu vegetarijanski Uskrs", već je i usvojio pet ovčica.

U Italiji se unazad nekoliko godina priča da je Berlusconi postao vegetarijanac, pre svega zbog problema sa srcem. A to je u njegovoj domovini, slično kao i kod nas "tabu tema", što znači da don Silvio, kao vešt političar krije tu promenu ne bi li doživeo ono što se u Srbiji dešava sa Novakom Đokovićem (inače velikim navijačem Milana i dobrim prijateljem Berlusconija) i njegovim načinom ishrane u koji se mešaju svi, od uličnih prodavaca pljeskavica do bivšeg selektora.

Inače, Berlusconi je zbog ove kampanje razljutio Uniju mesara Italije koja tvrdi da se prvi čovek Milana odlučio na to ne bi li privukao što veći broj glasača, pošto je vegetarijanski pokret tamo sve jači, dok potrošnja mesa značajno pada.

Uostalom, zbilja je ovde bizarnija od bilo kakvog nagađanja, pa preporučujemo da pogledate pomenutu reklamu, i probajte da se ne nasmejete.



(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji