SES ostao bez partnera za kupnju Milana

Prodaja Milana kineskim investitorima ponovno se našla pod znakom upitnika nakon što je jedan od partnera odustao od kupovine.

Sino-Europe Sports izgubio je podršku Haixia Capital Managementa i sada je kupnja Milana pala na leđa Younghong Lija, tvrdi Bloomberg.

Preuzimanje Milana je već nekoliko puta odgođeno zbog nedostatka financija i čestih promjena investitora koji stoje iza Sino-Europe Sportsa. Ovih dana trebala bi biti uplaćena svota od 100 milijuna eura što bi ukupno bilo 300 milijuna eura, a očekuje se da će kineski vlasnici klub preuzeti do 7. travnja.



Ipak, Bloomberg javlja da je situacija još daleko od riješene jer je kineski konzorcij izgubio podršku državne institucije Haixia Capital Management, pa je sve ostalo na biznismenu Li Yonghongu koji mora pronaći način da dovrši posao.

„Haixia Capital Management neće više biti investitor u Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co. nakon što su u Kini suočeni s brojnim kritikama oko kupovine Milana“, piše Bloomberg.

Ipak, moguće je da će Haixia ipak ostati u nekoj ulozi s obzirom na to da je njihov direktor Lu Bo izabran u Milanov izvršni odbor.

Ako pak Kinezi odustanu od kupnje, novac koji su do sad uložili ostaje u Milanu, a Silvio Berlusconi ostaje na čelu kluba.

„Kineske vlasti blokirale su odljev novaca iz Kine za kupnju Milana, rekli su upućeni ljudi“, stoji u izvještaju.

(Sportarena.hr)
Noviji Stariji