Kineski plan za Milan: Montella ostaje, Aubameyang prva želja, Musacchio alternativa za De Vrija, Dahoud za Gustava…

Opcija je još mnogo..

Oteglo se toliko da smo počeli i da sumnjamo da će Kinezi zaista i preuzeti brigu o milanskim velikanima, ali iz Italije svakog dana stižu nove informacije o planovima investitora sa Dalekog istoka za Seriju A. Danas nešto opširnije nego inače, bar kad je u pitanju Milan u koji bi kompanija Sino Europe Sports ovog leta trebalo da investira čak 120.000.000 evra.

Ceo posao bi trebalo da se ozvaniči početkom leta, a onda bi Marco Fassone i Massimo Mirabelli krenuli u akciju. Mnogo toga treba uraditi.  Doduše, ne kad je kluba u pitanju. Uprkos nekim spekulacijama - pominjao se čak i Roberto Mancini - Vincenzo Montella će ostati na mestu šefa struke. Izmena naravno neće biti ni na golu - Gianluigi Donnarumma je tu zacementiran.

Ali sve ostalo… Bar po jedan u napadu, vezi i odbrani.

Nije tajna već neko vreme, Pier-Emerick Aubameyang, koji je još kao omladinac bio u Milanu, prva je želja Rossonera, ali i prva muka, jer ga Borussia Dortmund neće pustiti za manje od 60.000.000 evra, a tražiće i celih 70.000.000. Napadač iz Gabona bi najradije u Real, ali kao da u Madridu ne dele njegovo oduševljenje, pa je i Aubameyang nedavno rekao da bi bilo “pravo zadovoljstvo ponovo obući dres Milana”.

Što se tiče odbrane, Stefan de Vrij je meta broj jedan, ali bi Lazio mogao da otera Rossonera cenom od 35.000.000 evra koliko bi mogao da izvuče od engleskih klubova. Villarealov Mateo Musacchio mnogo je jeftiniji, a ništa gori.

U veznom redu od ranije kao prva opcija figurira Wolfzburgov Luiz Gustavo,  ali kako njega prate i drugi klubovi - uključujući i Juventus - Milan motri sa strane, pa se razmišlja i o 21-godišnjem Mahmoudu Dahoudu iz Borussie Monchengladbach. Isprva se dumalo o Sebastianu Rudy-u iz Hoffenheima, ali je ta varijanta otpala kad je on izabrao Bayern.

Priča se i da je Sead Kolašinac izabrao Chelsea, pa Rossoneri možda i neće dalje kupovati u odbrani, iako mnogi misle da su baš tamo najtanji. Ipak, postoji mogućnost da stigne igrač ako ode bek Mattia De Sciglio. Gerard Deulofeu se vraća u Everton, tu se Milan ništa ne pita, Susa čeka produžetak ugovora, predsednik Lazia Claudio Lotitto traži 30.000.000 za Keitu Baldea tako da igračeva želja da potpiše za Rossonere možda neće biti dovoljna.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji