Zamirisalo je na slavne dane Calcia! Napoli slavio na San Siru, prštalo na sve strane

Ali glavni je utisak da je Mertens bio veoma popustljiv prema Milanu.

Zaljubljenici u italijanski fudbal večeras treba da se raduju! Bez obzira na to za koga navijaju mogu da budu apsolutno zadovoljni onim što su im priredili fudbaleri Milana i Napolija, jer večerašnji okršaj na San Siru apsolutno je bio dostojan nekih ranijih kolosalnih duela velikana Serije A i nekih davnih vremena za kojima fudbalska populacija kojoj srce kuca za Calcio neskriveno pati već godinama.

Ali romantika za romantiku, sećanja za sećanja, a rezultat za rezultat. Ako zbog ovog prvog i drugog i jedan i drugi navijački tabor može da bude zadovoljan, zbog trećeg svakako ne može. Jer Napoli je pobedio Milan sa 2:1, ostao u trci za Scudetto sa Juventusom i Romom, dok će Rossoneri bez obzira na dobre trendove koje gaje poslednjih meseci ipak morati još da popričekaju na stare visine, ili bar ravnopravno konkurisanje u borbi za titulu neprikosnovenom Juventusu.

Počelo je užasno po domaće i svima na stadionu kroz glavu je prošao onaj okršaj iz oktobra 2015. Tada je, sećate se, Napoli protutnjao Milanom i slavio jednu od najubedljivijih pobeda nad Rossonerima - 4:0.

Kada je Insigne na maestralno dodavanje Mertensa u 6. minutu matirao Donnarummu, a samo tri minuta kasnije i Callejon pronašao lopti put do mreže - i to kroz Donnarummine noge - Milan se našao u najmračnijem tunelu na svetu. Pretio je debakl, nikome na stadionu nije bilo prijatno, ponajmanje Vincenzu Montellu, čoveku koji već mesecima radi na tome da sedmostrukog šampiona Evrope vrati na iole dostojanstven kolosek bitisanja, ali pošto je Mertens u 29. minutu propustio prilku da nokautira grogiranog giganta - zastavica pomoćnika ostala je dole, usledio je šut sa pet metara pravo u golmana Milaneza.

Milan je poslednjih petnaest minuta prvog poluvremena preuzeo inicijativu i uspeo da smanji u 37. minuti, Juraj Kucka je izašao sam na gol gostiju i matirao Reinu.

U nastavku su Rossoneri zaigrali još bolje, propustili nekoliko sjajnih prilika, a najveću Pašalić koji je pogodio prečku.

Pokušavali su Rossoneri svim silama, odigrali jednu od boljih utakmica ove sezone, ali ovoga puta nisu imali sreće da stignu barem do boda, iako je utisak da su ga zaslužili.

Napoli se sada izjednačio s drugoplasiranom Romom i obe ekipe imaju po 44 boda, dok Juventus ima 45 bodova. Sledi četvrti Lazio sa 40 bodova. Ipak, Roma ima utakmicu, a Juventus dve manje od Napolija. Milan je peti sa 37 bodova, i utakmicom manje.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji