Milan završava prelazni rok dovođenjem Argentinca za 500.000 evra

Nekada je bio jedan od najskupljih mladih igrača na svetu,

Milan će januarski prelazni rok završiti dovođenjem Lucasa Ocamposa iz Genoe. Pregovori su u završnoj fazi i sve će biti ozvaničeno večeras ili sutra.

Rossoneri su prvo pozajmili Gerarda Deulofeua iz Evertona, a potom poslali Mbayea Nianga u Watford. Delovalo je kao rokada u napadu, ali će ipak Ocampos biti dodatno pojačanje Montelli u ofanzivnom delu tima.

Galliani je postigao dgovor sa Genoom oko dolaska maldog Argentinca. Rossoneri će za pozajmicu do kraja sezone paltiti 500.000 evra. Genoa je prošlog leta dovela Ocamposa iz Marseillea na besplatnu pozajmicu s pravom otkupa ugovora za 8.000.000 evra, ali je posle šest meseci rešila da ga prosledi u Milan.

Ocampos je u Argentini važio za čudo od deteta. Debitovao je za River sa 17 godina, a već posle godinu dana je prešao u Monaco u transferu teškom 13.000.000 evra. Monaco je tada bio drugoligaš, pa je Ocampos postao najskuplji fudbaler u istoriji francuske Lige 2. Za Kneževe je igrao dve i po godine, nakon čega se preselio kod Bielse u Marseille na pozajmicu koja je ubrzo pretvorena u trajan ugovor za otkup od 7.000.000 evra. Ali posle odlaska Bielse, Ocampos je pao u drugi plan i letos je došao u Genou. Ostavio je dobar utisak ove sezone u Genoi postigavši tri gola na 14 utakmica. I tako privukao pažnju Milana.

Ocampos je idealan za Montellinu koncepciju pošto pokriva obe krilne pozicije iako mu najviše leži igra ne levoj strani. Sjajno se snalazi u sistemima 4-3-3 i 4-2-3-1 koje forsira Montella.

Za realizaciju transfera u Milan se čeka samo da Genova dovede zamenu. Prva želja je bio Viktor Ibarbo koji se vratio u Cagliari sa pozajmice u Panathinaikosu, ali je Sampdoria bliža njegovom dovođenju. Međutim, Genoa će aktivirati plan B koji se zove Rafaele Paladino. On je nekada igrao za Grifone, a tada mu je saigrač bio njen aktuelni trener Ivan Jurić. Prošle sezone su sarađivali u Crotoneu, a sada ga Jurić vraća na Marasi.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji