Povrede pokosile Azzurre, debituje heroj Milana

Muke za selektora Italije pred utakmice sa Lihtenštajnom i Nemačkom.

Crni ponedeljak za Azzurre.

Selektor Giampiiero Ventura objavio je prošle nedelje spisak igrača za predstojeću kvalifikacionu utakmicu sa Lihtenštajnom (subota) i prijateljsku sa Nemačkom (utorak), ali ga je danas poprilično izmenio. Razlog su povrede posle kojih je morao da pozove čak četiri nova fudbalera.

Prvo je otpao iskusni Barzagli zbog povrede, posle koje će odsustvovati dva meseca, a posle dodatnih pregleda ustanovljeno da pozivu selektora ne može da se odazove ni Claudio Marchisio, koji se nedavno vratio u tim Juventusa posle duge pauze zbog povrede. Umesto njih dvojice naknadno su pozvani defanzivci Davide Astori (Fiorentina) i Armando Izzo (Genoa), kao i vezista Alberto Galardini (Atalanta).

Ipak, tu nije bio kraj nevoljama selektora Italije, jer je pregledima ustanovljeno i da je i Manolo Gabbiadini povređen i da ne može da nastupa za nacionalni tim, a umesto njega poziv je dobio Gianluca Lapadula i to samo dan nakon što je postigao prvenac u dresu Milana. Očekuje se da se 26-godišnji napadač Rossonera do večeri pridruži saigračima u bazi u Koverćanu.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji