Perišićev ulazak na zadnja vrata, Milan ispustio pobedu u 92. minutu gradskog derbija!

Rossoneri bili na korak od velikog slavlja i proboja na drugo mesto Serije A, ali im je planove pokvario hrvatski napadač - 2:2.

Milanova publika se rastala sa legendardnim Silviom Berlusconijem na početku Derby-a della Madonnina, bila vrlo blizu da potuče ljutog rivala i stavi tačku na investiciju vrednu 130.000.000 evra, ali se Inter izdigao iz pepela u 92. minutu utakmice na San Siru i zahvaljujući lukavom Ivanu Perišiću došao do velikog boda - 2:2 (1:1).

Hrvatski napadač je tako upropastio herojsko veče sjajnog Susa, koji je postigao dva fenomenalna gola, ali je sve to promenjeno u nadoknadi vremena, a ništa nije bilo ni od proboja ekipe Vincenza Montelle na drugo mesto Serije A.

U svakom slučaju, Milan je večeras dobio velikog igrača, koji je u januaru 2015. godine plaćen Liverpoolu 1.300.000 evra. Redsi nisu bili spremni da sačekaju njegov razvoj, ali Rossoneri jesu i to im se večeras višestruko vratilo.

Sa druge strane, Inter je igrao samo na momente i imao je dva blistava na celom meču. Prvi u 53. minutu kada je projektil Antonia Candreve završio u rašljama gola Gianluigija Donnarumme, a drugi u poslednjim trenucima utakmice, kada se Perišić sakrio iza leđa odbrane Milana i pored Locatellija poslao loptu u mrežu nemoćnog Donnarumme.

Inter je bio dominantniji rival do same završnice prvog poluvremena, činilo se da je Pioli uspeo za kratko vreme da uvede red u igru posrnulog italijanskog velikana, ali se sve to promenilo u poslednjih nekoliko minuta prvog poluvremena. Rossoneri su vezali nekoliko opasnih kontranapada, a onda je Bonaventura pravovremeno dodao do Susa i poslao hiruški precizan udarac u donji desni ugao Handanovićevog gola.

Kada je "sevnuo" Candrevin projektil i Inter stigao do izjednačenja, izgledalo je da bi situacija na terenu mogla da se promeni, ali je loptu ponovo u svoje noge ponovo uzeo sjajni Španac, slomio kičmu Mirandi i ponovo matirao slovenačkog čuvara mreže.

Pioli je krenuo na sve ili ništa u 75. minutu, kada je na teren poslao zaboravljenog Stevana Jovetića, čija je šansa prethodila četvrtom pogotku na večerašnjem derbiju. Joao Mario je izveo korner, Kondogbija glavom poslao loptu na drugu stativu, a tamo je bio snalažljivi Perišić i spasa za Milan nije bilo.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji