Najmlađi tim u Berlusconijevoj eri: Montella katapultirao baby Milan!

Sinoć su Rossoneri izveli najmlađu ekipu u poslednje tri decenije.

Podmlađivanje ekipe bez rezultata ume da bude bolno i da se ispostavi promašenom politikom. Ali podmlađivanje koje odmah daje rezultate se s pravom smatra početkom nove ere.

Na početku novog ciklusa nalazi se Milan od odlaska Vincenza Montelle na klupu. Pokušavali su Rossoneri u prethodne tri godine sa Seedorfom, Inzaghijem i Mihajlovićem na klupi, Berlusconi je često isticao da mu je san da vidi Milan sa mladim i domaćim fudbalerima kao okosnicom tima. Montella mu je to podario, a povrh svega ima i rezultate iznad očekivanja.

Milan je sinoć pobedio na gostovanju Empoliju prvi put posle osam godina, a Montella je izveo najmlađu startnu postavu Rossonera u poslednjih 31 godinu! Dakle, čak ni Silvio Berlusconi tokom bogatog gazdovanja Milanom za više od tri decenije nije video tako mlad tim svog kluba.

Montella je u Empoliju izveo sastav: Donnarumma – Abate, Gomez, Romagnoli, De Sciglio – Pašalić, Locatelli, Fernandez – Suso, Lapadula, Bonaventura.

Prosek godina pomenutog tima je iznosio samo 23,6 godina! To je majmlađi tim Milana još od utakmice protiv Pescare daleke 1985. godine! Čak se može reći da je prosek bio i manji s obzirom da je 30-godišnjeg Fernandeza posle 10 minuta igre zamenio godinu dana mlađi Kucka. Sa klupe su još ušli Niang koji ima samo 21 godinu i “iskusni” Poli koji ima 27 godina.

Najmlađi u timu je naravno bio golman Donnarumma (17 godina), zatim Locatelli (18), Romagnoli i Pašalić (21), Suso i Gomez (23), De Sciglio (24)…

Pored pomenutih igrača na klupi su još bili mladi golmani Guarnone (17), Gabriel (24) i vezista Bertolacci (25), a zbog povreda su izostali defanzivci Ely (23) i Calabria (19).

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji