Milan nastavlja uspešnu seriju protiv Chieva?

Slavlje fudbalera Milana nakon izjednačujućeg gola protiv Sassuola
U zavisnosti od rezultata ostalih utakmica, okršaj u Veroni između Chieva i Milana bi mogao da ponese epitet duela za treće mesto na tabeli Serije A.

Ako bi se zanemario aktuelni trenutak u kome se Chievo nalazi u ne baš uobičajenoj poziciji među grupom pet najboljih timova, Milan je taj koji ima više razloga da se raduje ovoj utakmici.
Razlog za to je činjenica da Leteći magarci ne znaju za pobedu nad slavnim Rossonerima još od 2005. godine, dakle više od jedne decenije!

U tom periodu Milan je svog rivala bacao na kolena čak 16 puta na ukupno 19 odigranih utakmica, koje su sve redom bile u okviru prvenstava Italije!

Međutim, u ovom momentu i domaćin ima dovoljno razloga da se na Bentegodiju ne oseća kao autsajder, a to pre svega podrazumeva niz od 11 utakmica u kojima pred svojima navijačima nije bio poražen, odnosno još od januarskog okršaja sa šampionom Juventusom i rezultata 4:0 za Staru damu!

Jedan od onih koji bi mogao da donese prevagu za Chievo je Valter Birsa, koji je svojevremeno pokušao da se nametne i u Milanu. Slovenački internacionalac je do sada postigao dva gola i imao tri uspešna dodavanja.

Drugi bitan faktor u dosadašnjim uspesima tima Rolanda Marana je odlična odbrana koja je kapitulirala svega 6 puta, što je bilans koji su nadmašili samo Juventus i Genoa.

Jedini fudbaler domaćih koji definitivno neće igrati zbog povrede je Fabrizio Cacciatore.

Milan je u ovu sezonu ušao sa ogromnim pritiskom da nadoknadi ono što propušta već nekoliko prethodnih, a što je kulminiralo u poslednjoj. Posle promene nekoliko trenera u kratkom periodu, izgleda da su stvari konačno došle na svoje angažovanjem Vincenza Montelle, koji je pokazao da će se u svom radu prilično oslanjati na mlade i talentovane fudbalere.

Pored golmana Donnarumme, koji je već starosedelac, Manuel Locatelli i Davide Calabria su novi omladinci koji su se probili u prvi tim i počeli da ostavljaju sjajan utisak.

Milanovu svetlu budućnost najavljuje jedanaestroka čiji je prosek godina najmanji u Seriji A i iznosi manje od 26 godina! Prateći tu informaciju, treba dodati da je sastav Chieva najstariji sa prosekom od preko 31 godine!

Montella ne može da računa na Kolumbijca Cristiana Zapatu, kao i na kapitena Riccarda Montoliva koji se povredio igrajući za Azzurre. Kapitensku traku će preuzeti Ignazio Abate, a u sastavu bi trebalo da se nađe mesta za Gabriela Palettu i spomenutog Locatellija.

Ko god da se nađe u defanzivnoj linija Milana na Bentegodiju, crpeće inspiraciju iz podatka da Milan nije primio gol od Chieva na poslednjih sedam susreta, odnosno da je prošao ćak 701 minut otkako je neki fudbaler Letećih magaraca zatresao mrežu golmana Crveno-crnih!

Da li će Bacca, Niang ili Suso uspeti da nađu put do mreže domaćeg tima? Možda, ali ne previše. NG deluje kao sigurica.

Utakmica počinje u 20:45.

(Meridianbet.rs)
Noviji Stariji