Nikad skromnije: Milanovo pojačanje od 500.000 evra, Montellin miljenik na San Siru u finišu prelaznog roka!

Rossoneri dogovorili pozajmicu Matiasa Fernandeza, uz opciju otkupa na kraju sezone.

Kako je započeo prelazni rok, Milan ga tako i završava. Rossoneri su u samom finišu prelaznog roka dogovorili pozajmicu izkusnog veziste Fiorentine Matiasa Fernandeza, koji će biti plaćen 500.000 evra, uz opciju kupovine na kraju sezone za okruglo 1.000.000 evropskih novčanica.

Da je neka druga situacija, Rossoneri verovatno se ne bi uopšte odlučivali na ovakav potez, ali je ovo bila izričita želja Vincenza Montelle, s obzirom da je temperamentni Čileanac njegov miljenik.

Fernandez je prethodne četiri sezone proveo u Firenci i odigrao 96 utakmica u Seriji A sa sedam postignutih golova, a boravak u dresu Rossonera će iskoristiti da dokaže da još nije za staro gvožđe.

Milan je tako u kompletnom prelaznom roku potrošio 26.800.000 evra, a najviše je plaćen Gianluca Lapadula, čiji je transfer iz Pescare slavni klub koštao 9.000.000. U klupsku kasu se slilo tek 14.500.000 evra i to najviše zahvaljujući Stephanu El Shaarawy-u, kojeg je Roma posle pozajmice otkupila za 13.000.000 evra.



Pored Fernandeza i Lapadule, Milan je doveo Vangionija, Gomeza, Sosu i Pašalića. Klub su napustili Agazzi, Menez, Matri, Mauri i Vergara.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji