Juve dao blagoslov Milanu za urugvajskog Pirla: Boci leže 12.000.000 evra!

Rodrigo Bentancur stiže danas na lekarske preglede.

Dileme više nema, urugvajski Pirlo stiže na San Siro.

Milan i Boca su se dogovorili oko 12.000.000 evra vrednog transfera veziste Rodriga Bentancura u Seriju A. Fudbaler Boce Juniors tokom današnjeg dana trebalo bi da se pojavi u Italiji na lekarskim pregledima, posle kojih će potpisati višegodišnji ugovor sa Rossonerima.

Dogovor dve strane postignut je rano jutros, a italijanski mediji javljaju da je argentinski gigant pristao da proda perspektivnog 19-godišnjeg vezistu za 10.000.000 evra plus 2.000.000 bonusa. Bentencur, po nacionalnosti Urugvajac, potpisaće petogodišnji ugovor sa Milanom po kojem će zarađivati 1.500.000 evra po sezoni.

Zanimljivo, Juventus je imao tapiju na Bentancura, opciju po kojoj može da ga kupi od Boce za 9.400.000 evra do 20. aprila 2017. godine, ali su u međuvremenu iz Torina saopštili da ne žele da je aktiviraju. Urugvajski centralni vezista eksplodirao je u dresu Boce Juniors minule sezone, a u Milan stiže na izričiti zahtev novog trenera Vincenza Montelle.

Videćemo da li je posrnuli gigant napravio dobar potez dovođenjem Urugvajca, koji će postati četvrto pojačanje slavnog tima u letnjem prelaznom roku. Pre njega crveno-crne dresove su obukli napadač Gianluca Lapadula, te defanzivci Leonel Vangioni i Gustavo Gomez.



(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji