Fin ovaj Montellin Milan, može i sa Bayernom da se porva

Ekipa Milana je savladala ekipu minhenskog Bayerna na penale. Kao dokaz da je na pripremnim utakmicama sve moguće, ali i da je pred početak sezone vrlo teško bilo šta prognozirati.

Jer samo primera radi teško da bi iko mogao i da pomisli da će Rosdoneri, onakvi kakvi su bili prošle sezone i još bez nekih ultrazvučnih pojačanja za ovu novu (iz Pescare je stigao Gianluca Lapadula i to je to), mogli iole ozbiljno da zaprete Bayernu. I da, nije nemački gigant igrao u najjačem sastavu, ali nije to baš bio ni drugi sastav, jer su na terenu bili i Frank Riberi i Alonso i David Alaba i Philip Lahm... Čini se, ipak, da je uprava provukla pravi potez kada je na klupu postavila Vincenza Montellu.

Već od samog starta mladi tim Rossonera je izvršio presing na poslednju liniju Bavaraca i preko M'Baye Nianga stigao do vođstva u 23. minutu. Ali pošto nije baš sve u taktici i voljnom momentu Bayern je uspeo da preokrene zahvaljujući fenonemanlnim udarcima Riberija i Davida Alabe. Pa onda odgovor Andree Bartolaccija i Juraja Kucke, da bi u poslednjem minutu Riberi sa kreča spasio Bayern poraza u regularnom toku utakmice - 3:3.

U stvari ga je samo odložio. Gianluigi Donnarumma je odbranio jedanaesterac Rafinhi i Montellinom Milanu ubrizgao ogromnu injekciju samopouzdanja.

Sledeći meč Rossoneri igraju 31. jula protiv Liverpoola.

(Mozzartsport.com) 
Noviji Stariji