Silviu Berlusconiju uspešno operisano srce

Bivši italijanski premijer uspešno je danas operisan u bolnici San Raffaele u Milanu i postoperatvni tok je uredan, saopšteno je iz te bolnice.

Berlusconi je podvrnut operaciji srčanog zaliska u bolnici San Raffaele u Milanu, a intervencija je trajala više sati. Sada će provesti dana na postoperativnoj intenzivnoj nezi, saopšteno je iz te bolnice, a oporavak će, prema predviđanjima lekara, trajati nekoliko sedmica.

Italijanski medijski magnat je preživeo infarkt pre deset godina, kada mu je ugrađen pejs-mejker u SAD. Uređaj je zamenjen krajem prošle godine.



"Naravno da sam zabrinut. Ali sam i dirnut podrškom i pažnjom svih, čak i mojih političkih rivala", napisao je Berlusconi juče na svojoj Facebook stranici.

Berlusconijev lekar, Alberto Zangrillo, upozorava da je 79-godišnji biznismen "mogao da umre", što ukazuje na to da je njegovo stanje bilo teže nego što su govorili prijatelji i članovi porodice koji su ga prethodnih dana posećivali u milanskoj klinici San Raffaele, prenela je agencija AP.

Berlusconi, koji već godinama ima ugrađeni pejsmejker, primljen je u bolnicu prošle sedmice. On je tog dana nazvao Zangrilla iz Rima da mu se požali da se ne oseća dobro, a lekar mu je savetovao da se vrati u Milano i da direktno sa aerodroma ode u bolnicu. Lekar je naveo da je Berlusconija u klinici pregledao tim doktora, koji su utvrdili teži slučaj oboljenja aortnog zaliska, usled kojeg krv teče u obrnutom smeru od onog koji je normalan.

Zangrillo je rekao da će posle rehabilitacije Berlusconi "biti vitalniji nego ranije".

(Kurir.rs)
Noviji Stariji