Pellegrinijev spisak želja za Milan: Sve se vrti oko miljenika iz Real Madrida...

Koga bi sve Milan mogao da dovede novom treneru?

Manuel Pellegrini je rekao „da“ Gallianiju, ostaje još da Berlusconi kaže „da“ Kinezima i da Milan krene u rekonstrukciju tima sa čileanskim stručnjakom na klupi.

Ako Berlusconi prihvati ponudu kineskog konzorcijuma, Milan će već ovog leta dobiti oko 150.000.000 evra za pojačanja što je dovoljan fond da Čileanac napravi ekipu po svom ukusu i da mu se ostvare neke želje na fudbalskoj pijaci. Čim je postalo jasno da je Pellegrini na korak od dolaska u Milan, Italijani su počeli da licitiraju imenima potencijalnih pojačanja...

Kao i svaki trener, Pellegrini ima miljenike koje je nije trenriao i neke od njih bi želeo da povuče na San Siro. Najzvučnije među njima je Pellegrinijev izum Isco.

Španac je eksplodirao kod Pellegrinija u Malagi i izborio transfer u Real Madrid. Tog leta je bio na korak od prelaska u Manchester City kod Pellegrinija, ali je zov Kraljevskog kluba bio jači. Hteo ga je Čileanac i kasnije kada je postalo jasno da Isco neće postati jedan od nosilaca igre u Realu. Izvesno je da će španski vezista ovog leta napustiti Real Madrid. Zidane ga ne vidi u planovima za prvu postavu, a ako dođe i neko pojačanje, Isco će biti osuđen na malu minutažu. Zato je odlazak jedino rešenje. Njegova cena je oko 30.000.000 evra i već dugo vremena Juventus čeka na mig iz Madrida da je Isko na prodaju. Ipak, Pellegrini bio bio adut Rossonera da mladi ofanzivac izabere Milan pre Stare dame. Iako bi u Torinu imao veće sportske motive, kod starog trenera u Milanu bi bio jedan od nosilaca igre. Ako ne i ključni fudbaler...

Druga želja čileanskog stručnjaka je brazilski vezista Fernando kojeg je i doveo u Manchester City, ali kod Guardiole će biti višak. Pogotovo posle dolaska Ilkaja Gundogana. Brazilac sa nadimkom Hobotnica bi bio dostupan za nekih 15.000.000 evra. Kao Pellegrinijeva želja se pominje i Samir Nasri kojem takođe predviđaju da će ga Guardiola precrtati u City-u. Na kraju, tu je još jedan Pellegrinijev miljenik. Čileanac slepo veruje u iskusnog Argentinca Martina Demichelisa kojeg je trenirao u Malagi i Manchester City-u, a skoro je sigurno da ni za njega neće biti mesta kod Guardiole.

Kao ostala potencijalna pojačanje se pominju još Mateo Darmian iz Manchester Uniteda, Alvaro Negredo iz Valencie i Mateo Kovačić iz real madrida. Darmian se ne uklapa u Mourinhovu sliku novog Manchester Uniteda, dok preostala dvojica nisu zadovoljili prethodne sezone i sigurno odlaze iz svojih klubova na kraju sezone.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji