Pellegrini i Milan sve dogovorili! Još samo jedan uslov…

Rossoneri izvisili za Emery-a i aktivirali opciju B.

Drugu godinu zaredom Milan se nadao Unaiu Emery-u i drugi put je ostao kratkih rukava. Ponovo je morao da pređe na rezervnu opciju, a ovoga puta umesto Španca koji iz Seville ide u PSG na klupu Rossonera stiže Manuel Pellegrini.

Nije tajna da je Čileanac bio jedna od opcija, a kada je postalo jasno da Emery menja Blanca na Parku prinčeva, Milan je reagovao jedino kako je mogao i postigao dogovor sa Pellegrinijem. Čileanski mediji do kojih je vest došla iz izvora bliskih Pellegriniju, javljaju da je iskusni stručnjak prekinuo odmor kako bi obavio pregovore sa Rossonerima. Dogovor je postignut, čak potpisan i predugovor, ali postoji još jedan uslov da bi Pellegrini nasledio Cristiana Brocchija na klupi Rossonera.

Predugovor će biti aktiviran tek ako Milan pređe u vlasništvo kineske grupacije Evergrande jer dolazak novih vlasnika garantuje Pellegriniju novac za pojačanja i konkurentan tim u Italiji. Berlusconi i dalje tvrdi pazar i oteže u pregovorima, ali se čini da je prelazak Milana u kineske ruke neminovnost, što automatski znači i dolazak Pellegrinija. Detalji i dužina ugovorene saradanje nisu poznati, međutim, pretpostavlja se da će Pellegrini zarađivati oko 4.000.000 evra na San Siru.

Popularni Inžinjer je nakon odlaska iz Manchester City-a odbio ponude Zenita i Valenciee, imao je i poziv Evertona posle smene Martineza, ali je čekao Milan. Sada će imati šansu da rukovodi ambicioznim projektom povratka velikana na staze stare slave…

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji