Montellini vlažni snovi: Marko Pjaca, u igri je i Adem Ljajić

Galliani krenuo da sklapa tim za novog šefa struke.

Silvio Berlusconi je još jednom uspeo da iznenadi javnost postavljanjem Vincenza Montelle za novog trenera Milana, ali to je samo prvi korak u niz onih koje treba načiniti ka ozdravljenju Rossonera. Milan, svima je to jasno, jednostavno nema tim za velika dela, pa je Montella novim poslodavcima predao spisak sa imenima željenih igrača.

Na njoj visoko iznad svih ime Marka Pjace, 21-godišnjeg Dinamovog bisera, koji je prema navodima Gazzette dello Sport Montellino pojačanje iz snova. Problem je što je hrvatski reprezentativac odavno privukao pažnju i mnogo bogatijih klubova, pisalo se već o tome i da je Benfica u Zagreb poslala konkretnu ponudu od 17.000.000 evra, pominjali su se i Inter i neki nemački klubovi... Na licitaciji za Pjacu teško da bi Rossoneri pobedili.

Na krajnjoj ivici Milanovih mogućnosti je i Roberto Soriano, Montellin đak iz poslednjih šest meseci u Sampdorii, ali otkupna klauzula od 15.000.000 evra gura Milan u drugom smeru.

Stoga na San Siru ramzišljaju i o alternativnim rešenjima, a među njima je i Adem Ljajić sa kojim je Montella već sarađivao u Fiorentini. Viola bi i sada da obnovi ljubav sa Ljajićem, koga traži i Torino. Bikovi čak imaju i dogovor sa Romom, ali se čeka Ljajićevo da. Dakle, Milan bi tu mogao da uleti kao realna opcija.

Na dohvatu ruke je i Leonardo Pavoletti iz Genoe, ali samo pod uslovom da Carlos Bacca napusti klub što se neće desiti osim ako neko ne izađe sa ponudom od 25.000.000 do 30.000.000 evra.

Atletico Madrid želi Baccu

U toj varijanti napad Milana naredne sezone predvodili bi Pavoletti i Gianluca Lapadula, prvo Milanovo pojačanje, koje je Adriano Galliani za 9.000.000 evra ukrao ispred nosa Napoliju.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji