Morata heroj Juventusa, Milan ostavio srce i završio u suzama!

Milan pružio sjajan otpor favorizovanom Juventusu, ali je Alvaro Morata ušao u igru u drugom produžetku i doneo novu duplu krunu "Bianconerima"!

Sjajna atmosfera na "Olimpicu", ali malo pravog fudbala.

Juventus je u prvom poluvremenu delovao zbunjeno, nisu nalazili rešenje za Milanov visoki presing.

Pogba, Hernanes i Lemina bez pravih rešenja u organizaciji igre, nedostajali su Marchisio i Khedira.

Na drugoj strani Milan otresitiji, imali su i par dobrih prilika, oba puta je Bonaventura u prvom poluvremenu imao prilike da dovede "Rossonere" do zaslužene prednosti, ali je mreža aktuelnog šampiona ostala netaknuta.

Na drugoj strani sve što smo videli od Juventusa je jedan dobar prodor Evre, čini se da su jedino posle bledom izdanja u prvom poluvremenu mogli da budu zadovoljni rezultatom.

Sporna situacija, srušen je Pogba u kaznenom prostoru kada je Calabria promašio loptu, Rocchi je bio blizu i pokazao da se igra nastavi.

U nastavku je Juventus bio opasniji na početku, Donnarumma je spasao siguran pogodak ispred Mandžukića posle kontre Juventusa, na drugoj strani je Bacca zakasnio da sprovede loptu u mrežu na drugoj stativi.

Milanu je nedostajao završni pas u napadu u nekoliko izglednih situacija, a dvadesetak minuta pre kraja regularnog dela spasao ih je Donnarumma. Aleks Sandro je odlično uposlio Pogbu, lopta se odbila ka golu, ali je mladi čuvar mreže Milana uspeo da sjajnim refleksom zaštiti svoju mrežu.

Kako se kraj meča približavao sve manje rizika na obe strane. Pokušavali su i jedni i drugi udarcima iz daljine, šutirao je i Lichsteiner glavom, ali bez golova, usledili su produžeci.

U prvom produžetku Pogbin šut je namučio Donnarummu, ali čuvar mreže Milana je budućnost italijanskog fudbala. Na drugoj strani probao je makazicama Carlos Bacca, pre gola. Prisutan i strah od greške, ali i umor kod oba tima.

U drugom produžetku, na scenu je stupio Alvaro Morata. Tek što je ušao na teren umesto Hernanesa, praktično posle minut je postigao gol. Akcija Lemine, centaršut Cuadrada, Morata je na drugoj stativi, eksplozija oduševljenja među Juventusovim navijačima.

Da li je i ovo gol za oproštaj, Real će po svemu sudeći aktivirati klauzulu po kojoj može da ga vrati za 30 miliona. To ne znači da će se zadržati u Madridu, planiraju da ga preprodaju engleskim klubovima.

U svakom slučaju Milan nije izdržao, imali su šansu, pogotovo u prvom poluvremenu, ali je Juventus mentalno jači, ima mentalitet pobednika, više iskustva u ovakvim mečevima.

Epilog očekivan, mada Milan ima pravo da bude ponosan, svi su očekivali da ih Juve lagano dobije, a eto trajali su i produžetak. Ipak, ova dobra partija ne znači ništa kada je konačni utisak sezone u pitanju, jednostavno ona je katastrofalna, još jednu godinu ostaće bez Evrope.

Što se Juventusa tiče, nastavljaju surovu dominaciju, pet titula u nizu, ali i dve duple krune u poslednje dve godine što nikome u istoriji "Calcia" nije pošlo za rukom.

Ovim je spuštena zavesa na italijansku sezonu, Juve je osvojio sve, a večerašnjem trijumfu u kupu su se radovali u Sassuolu koji će prvi put u istoriji igrati u kvalifikacija za Evropu, pošto su šampionat završili na šestom mestu.

(Sportske.net) 
Noviji Stariji