Kinezi ispunili uslove, gazda pristao, novo doba počinje za Milan?

Da navijači ne slave, jer je Berlusconi ćudljiv, ali samo što nije tražio da Kinezi daju rezultate krvi. Ispunili su nekoliko uslova, sada je posao praktično završen!

Silvio Berlusconi je pristao na prodaju Milana.

Kako javljaju italijanski mediji, Kinezi su ispunili sve uslove, poznati su i finansijski detalji, ostalo je da se potpiše ugovor. Da nije samog Berlusconija, odnosno njegove navike da krši dogovor, rekli bismo da je Milan u kineskim rukama, ovako sačekajmo da bude zvanično.

Na šta je pristao konzorcijum koji predvodi Jack Ma, vlasnik "Alibabe"?

Osim bankarskih garancija, obavezali su se da će graditi nov stadion, ali i da će on dobiti verovatno Berlusconijevo ime.

Ono što će morati da zadrže je i "Trofej Luiggi Berlusconi", koji se igra u čast oca vlasnika Milana.

Kinezi će otkupiti 70% akcija, Berlusconi će, kao i Massimo Moratti u Inter biti počasni predsednik, a dvoje od petoro članova borda biće njegovi.

Nije sigurna budućnost Barbare Berlusconi i Adriana Gallianija, novi većinski vlasnici dovode svoje ljude, a očekuje se da vrate i legendarnog Paola Maldinija, ako ode Galliani.

Koliko iznosi čitav posao.

Oko 750 miliona evra, Berlusconiju bi trebalo da pripadne pola milijarde, ostatak će biti upotrebljen za pokrivanje dugova kluba.

Berlusconi je za tri decenije vladavine uložio oko 900 miliona evra, pa je jasno da nije loše prošao.

Ovo je poslednji trenutak za prodaju, naime, klubu pada vrednost, a uz novi stadion, azijski konzorcijum će uložiti u pojačanja.

Predviđa se da će oko 100 miliona evra iznositi suma koja će biti upotrebljena u renoviranje tima, a prvi potez bi bio povratak Zlatana Ibrahimovića.

To je potez koji garantuje naklonost navijača, ali i predstavlja neku vrstu nade da bi već u prvoj sezoni Milan, kome je potrebno mnogo pojačanja trebalo da se vrati u Ligu šampiona.

Sledeći sastanak je sutra, a Kinezima se žuri da kompletan posao završe do kraja meseca.

(Sportske.net)
Noviji Stariji