Kako Milan može da zaustavi Romu?

Roma možda ne kontrtoliše u potpunosti dostizanje drugog mesta u Seriji A, ali bi pobedom nad Milanom učinili sve što je u njihovom domenu da se to ipak dogodi.

Ekipa Luciana Spallettija zaostaju dva boda za Napolijem i automatski bi se kvalifikovali za Ligu šampiona ako nadigraju Rossonere, ali pod uslovom da Napoli ne savlada Frosinone koji se vraća u Seriju B. U svakom slučaju, dolazak Spallettija umesto Rudy-a Garcije se pokazao kao odlična ideja, a rezultati i igra koju je ”vučica” prikazala u tom periodu je bila veoma inspirativna i ostavlja mnogo nade u za ostvarenje planova i ambicija u sledećoj sezoni.

Roma je izgubila samo jednu od prethodnih 18 utakmica, osvojivši pet bodova više od Napolija u istom intervalu, a čak 15 više od aktuelnog protivnika Milana.

Cristian Brocchi je i dalje bez pobede na San Siru, što čini niz od čak četiri utakmice u kojima navijači Rossonera nisu proslavili pobedu svojih ljubimaca. I Brocchi je došao kao zamena za Sinišu Mihajlovića, ali se njegov status ni u najmanjoj meri ne može porediti sa Spallettijevim, a učinak još manje. Pobeda protiv Rome bi donekle ublažila situaciju u kojoj se nalazi ovaj stručnjak i možda ga preporučila za isti posao i u sledećoj sezoni, budući da bi na San Siro trebali stići novi investitori.

Da bi postigao pozitivan rezultat, Milan će morati da dosta toga promeni, pogotovo u ofanzivnom delu igre koji ove sezone uopšte nije bio produktivan. Naime, Milan je u poslednjih 12 prvenstvenih utakmica samo jedanput uspeo da više nego jednom zatrese mrežu svog protivnika. Nasuprot Rossonerima naći će se ekipa koja je u prethodnih 18 kola postigla čak 44 gola!

Roma nije ni najmanje stidljiva ni kada dolazi na San Siro, pošto je u čak 10 od 11 mečeva našla put do mreže svog domaćina! Biće veoma zanimljivo videti kako će se odbrana Milana nositi sa najefikasnijim napadačkim redom u Calciu.

Za domaće neće igrati Jeremy Menez, Ignazio Abate i Luca Antonelli, dok su pod znakom pitanja nastupi M’Baye Nianga i Giacoma Bonaventure.

Spalletti nema čak ni toliko problema sa sastavom tima pošto je definitivno van stroja jedino William Vainqueur
.
Čak četiri od poslednjih šest ligaških okršaja ovih rivala je okončano bez pobednika, dok je svaki tim ostvario po jednnu pobedu. Roma je poslednji put pobedila Milan na San Siru pre nešto manje od šest godina, odnosno u decembru 2010-te.

Ako Milan u subotu uveče ne uspe da pobedi, to će biti prvi put od 2007-me godine da ”crveno-crni” nisu trijumfovali u pet uzastopnih mečeva na San Siru.

Prenos utakmice možete pratiti na blogu.

Utakmica počinje u 20:45.

(Meridian.rs)
Noviji Stariji