Nesta: Juventus je šampion, Miha da ostane!

Legendarni štoper Lazia i Milana veruje da suspenzija napadača Napolija Gonzala Higuaina automatski znači kraj Napolijeve borbe za "Scudetto".

Bivši italijanski reprezentativac Alessandro Nesta je u izjavi za "Gazzetta dello Sport" prokomentarisao da će Juventus uspeti da odbrani titulu i da će po peti put uzastopno postati šampion Italije.

"Za Juventus sam još početkom sezone rekao da je najjači tim u Seriji A. Mislim da se prvak već zna, pogotovo sada nakon Higuainove suspenzije", izjavio je Nesta.

Iguain je kažnjen sa 4 meča suspenzije jer u utakmici protiv Udinesea nakon isključenja ušao u raspravu sa sudijom Massimilianom Irratijem i stavio mu ruku na grudi. Napoli je u toj utakmici poražen od Udinesea sa 1:3, a Higuain je prethodno bio strelac jedinog gola.

Higuain će zbog suspenzije propustiti utakmice protiv Verone, Intera, Bologne i Rome. On je u dosadašnjem toku sezone na 31 utakmici postigao 30 golova i najbolji je strelac lige.

Nesta je takođe iskoristio priliku da prokomentariše svoj bivši klub Milan i trenera Sinišu Mihajlovića.

"Mislim da je nepravedno svaliti svu krivicu na trenera zbog loše sezone. Tačno je da je Milan imao lošu sezonu, ali još uvek mogu da je spasu osvajanjem nacionalnog kupa.

Da se ja pitam ne bih otpustio Mihajlovića, dao bih mu šansu još jednu sezonu. Dovođenjem novog trenera počinjete da gradite tim ispočetka, a očigledno je da u Milanu postoje i drugi problemi, ne samo trener" zaključio je Nesta.

(Sportske.net)
Noviji Stariji