Juve je prejak, kraj za Sinišu Mihajlovića?!

Juventus slavio u Milanu, praktično na korak od titule, Milan solidan i ništa više, da li poraz znači otkaz za srpskog trenera?

Odličan derbi na krcatom "San Siru". Milan svestan da nema šta da izgubi bio je bolji tim u prvih 20 minuta. Pripretili su nekoliko puta, Abate je pogodio stativu sa spoljne strane, a Balotelli sjajno izveo slobodan udarac, no na nesreću sa druge strane je bio najbolji golman sveta.

Buffon je ipak kapitulirao nakon kornera, Alex kao duh na desetak metara od kola, zakucao je loptu u mrežu, 1:0 uz oduševljenje domaćih navijača.

Tek tada je Juventus počeo da igra, zapretili su preko Lichtsteinera, da bi posle odlične akcije Mandžukić lako matirao Donnarummu za izjednačenje. Probao je i Marchisio, u finišu prvog dela Lichtsteiner je bio sam sa desne strane, šutirao je u suprotan ugao i promašio.

U drugom poluvremenu Milan je bio blizu vođstva, šutirao je Bacca, Buffon kratko odbio loptu, a onda novom fantastičnom intervencijom spasao gol posle udarca Balotellija. U nastavku akcije je Balotelli rukom ubacio loptu u mrežu, ali je samo dobio žuti karton od sudije Orsata.

Onda je došao red na Juventus, Pogba pogađa stativu iz slobodnog udarca, da bi Francuz u jednoj od narednih akcija okrenuo rezultat.

Korner, lopta na drugu stativu, Pogba se dobro snašao pored Abatea, lopta se od zemlje odbila preko Donnarumme i završila u mreži.

To je šokiralo Milan, do kraja su teško nalazili put do gola Juventusa, presekao ih je drugi gol, pokušavali su ali bez efekta!

Juventus je pobedom otišao na +9 bodova, u najgorem slučaju biće, ako Napoli dobije Veronu biti na +6, šest kola do kraja. Imaju i lakši raspored od Napolija, čini se da je sve gotovo i da petu godinu u nizu titula ostati u Torinu.

(Sportske.net)
Noviji Stariji