Više od 30 godina bez trijumfa na San Siru

Sada već nema sumnje da je Milan dostigao punu formu i da se u ovom momentu sve odvija prema zamislima trenera Siniše Mihajlovića. Dobro, ne baš sve jer je pre početka sezone bilo procenjeno da će Rosoneri aktivnije učestvovati u borbi za jedno od mesta koja vode u Ligu šampiona, što za sada ipak nije slučaj.

Na San Siro dolazi Torino koji od početka 2016-te igra poprilično neambiciozno, pa je od mogućih 30 bodova osvojio samo deset.

Milan nije izgubio nijedan meč u Seriji A još od poraza od Bologne 6. januara na San Siru. Od tada se ”crveno-crni” odigrali osam prvenstvenih i dve kup utakmice sa bilansom od šest pobeda i četiri remija. Fiorentina, koja zauzima treće mesto, odmakla je Mihajlovićem timu osam bodova, dok je Inter trijumfom protiv Sampdorie u prethodnom kolu povećao prednost na četiri boda.

Milan je u Napulju pokazao da i protiv boljih rivala može da ostane neporažen, gde je zahvaljujući odlično organizovanoj odbrani uspeo da osvoji bod protiv pretendenta na titulu. Ono što je ove sezone uglavnom bio problem ovog tima su utakmice sa slabijim rivalima, u kojima je Milan izgubio neplanirano veliki broj važnih bodova. Utakmica protiv Torina je lepa prilika za domaće da i na tom planu preokrenu stvari u svoju korist.
Mihajlović za ovaj susret ne može da računa na Diega Lopeza, Rodriga Ely-a, Philippe Mexesa koji su povređeni i Riccarda Montoliva zbog suspenzije.

Torino je sezonu započeo odlično, pobedivši u četiri od prvih šest utakmica, ali ga je poraz od novajlije Carpia toliko izbacio iz koloseka da im je do sledeće pobede trebalo čak mesec i po! Torosi su od decembra pobedili samo dva puta i trenutno tavore u sredini tabele bez izgleda da se plasiraju u Ligu Evrope, ali i prilično daleko od zone ispadanja.

Za goste neće igrati Cesare Bovo, Alessandro Gazzi, Danilo Avelar i Marco Benassi.

Milan na San Siru nije izgubio od Torina više od 30 godina, odnosno od marta 1985-te. Od tada su Rossoneri slavili 13 puta, primivši od Torosa samom šest golova. Ni ukupan bilans ne daje Torinu neku posebnu nadu, budući da su polsednji put nadigrali Milan u sezoni 2001/02.

Utakmica počinje od 20:45.

(Meridianbet.rs)
Noviji Stariji