Miha kaže da je ovo novi Milan: Nismo provincijalci, cilj je da pobeđujemo male, Zapata mora da namesti glavu

Trener Rossonera o napretku u igri, trećem mestu, poređenju sa Bayernom i Barcelonom, Balotelliju…

U Milanu se lakše diše poslednjih nedelja. Siniša Mihajlović je odahnuo posle ne baš blistavog perioda u kojem se često pominjalo da bi mogao da bude smenjen. Rossoneri su remijem u Napulju osvojili veliki bod, a sada imaju imperativ pobede protiv Torina.

“Svako ko misli da će nam protiv Torina biti lako, neka ostane u Milanellu. To su utakmice koje su odlučujuće za nas. Ne smemo više da gubimo poene jer želimo da stignemo na terće mesto. Protiv Napolija i Rome smo odigrali nerešeno, pobedili smo Inter i Fiorentinu i pokazali da nismo inferiorni protiv bilo kojeg rivala. Sada moramo da pobedimo. U prvom delu sezone smo igrali na pogrešan način i pravili greške. Sada igramo kako treba i pobeđujemo slabije od sebe. Cilj je da pobeđujemo male timove do kraja sezone i osvojimo treče mesto”, rekao je Mihajlović na konefernciji za medije uoči meča sa Torinom.

Milan je posle meča sa Napolijem optužen da igra provincijski fudbal jer se previše branio.

“Pripremamo se za utakmice u zavinosti protiv koga igramo i kakve su karakteristike rivala. Protiv Napolija smo znali da moramo dobro da zatvorimo sve prilaze golu i skratimo im prostor. Svesni smo naših kvaliteta. Mi smo ekipa sa dušom i svi znaju da nas je teško pobediti. Pokušavam da ovom timu utisnem određeni mentalitet. Moramo više da verujemo u sebe. Da smo to radili, imali smo šansu i da pobedimo Napoli u poslednjih 20 minuta. Očekuje da veru u sebe imaju i oni koji igraju prvu postavu i oni koji ulaze sa klupe.”

Mihajlović povlači paralelu sa najboljim timovima Evrope…

“Kada smo igrali prijateljsku protiv Bayerna, rekao sam da je naš cilj da se što više približimo nivou na kojem su oni. Nije lako, ali radimo naporno da se popravimo. Kao što znate, Milan je prethodne dve sezone završavao na osmom i desetom mestu. Svi bi u fudbalu želeli da igraju kao Bayern, ali to nije lako. Bayern igra neki drugi sport. Kao i Barcelona. Čak ni Real Madrid ne može da radi stvari koje oni rade.”

Italijanski mediji su prethodnih dana bili oduševljeni izdanjem Cristiana Zapate protiv Napolija i načinom na koji je sačuvao Higuaina.

“On je različita vrsta od ostalih štopera. Da se fudbal igra na fizičku spremu, bio bi među najboljima na svetu. Ali mora  ponekad da koristi i glavu i da ostane koncentrisan tokom cele utakmice.”

Javnost intrigira i uloga Maria Balotellija koji igra sve manje i nagađa se da ga Milan neće otkupiti od Liverpoola.

“Dobro radi i sada je sve na njemu. Kada dobije šansu, mora da pruži sve od sebe. Poput ostalih igrača, zaslužuje da bude deo Milana. Za ostale stvari, pitajte predsednika.” 

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji