Milan razbio Inter i vratio se u trku za Ligu šampiona!

Milan sa ubedljivih 3:0 slavio u "Derby-u della Madonnina", Inter na kolenima, bitka za treće mesto potpuno otvorena!

Inter je bio opasniji u prvih deset minuta, imali su šansu preko Edera, tražili i penal u jednoj situaciji. Probao je i Brozović, tražili su igrači Intera i crveni karton za Antonellija posle starta nad Ederom, ali posle toga je Milan digao glavu.

Odlični Slovak Kucka je pohapsio vezni red Intera, pa je domaćin par puta pripretio, a onda u 35. minutu posle centaršuta Honde, Alex glavom matira nemoćnog Handanovića pa su "Rossoneri" otišli sa minimalnom prednošću na odmor.

U drugom delu Milan je kontrolisao igru, čuvao rezultat, a ključan je bio penal nad Icardijem. "Maurito" je pogodio stativu i posle toga se Inter raspao. Usledila su dva gola Milana za manje od pet minuta. Prvo je Bacca pobegao Mirandi i postigao gol, da bi Niang iz dva pokušaja stavio tačku.

Mancini je isključen pre penala, kada je prigovorio sudiji smatrajući da je Donnarumma srušio Edera, očigledno, nervozan je zbog očajnih partija tima u poslednjih par meseci. Sa prvog mesta su skliznuli na četvrto.

Velika radost "Rossonera", verovatno će i pritisak na Mihajlovića sada biti manji, Fiorentina mu beži šest bodova, ništa nije odlučeno.

Sada je i definitivno jasno, Napoli i Juventus će voditi bitku za "Scudetto", četiri tima Fiorentina, Inter, Roma i Milan za treću poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

(Sportske.net)
Noviji Stariji