Mihajlović priznaje: Ponekad igramo provincijski fudbal, jer takve igrače imamo

Godinama je bio jedna od osnovnih karakteristika italijanskog fudbala. Ali navijači Milana nisu navikli da igraju "catenaccio". Silvio Berlusconi je šoumen, tražio je od njegovih timova da igraju napadački fudbal. Nije mu, doduše, uvek to polazilo za rukom, ali retke su bile i situacije kakve gledamo u ovoj sezoni.

Italijanske kolege su iskopale statističke podatke - u subotnjem remiju protiv Empolija (2:2) lopta je svega 38 odsto vremena bila u nogama Rossonera. Još gore je bilo protiv Fiorentine - 31 odsto. Međutim, Milan je tada pobedio (2:0), pa trener Siniša Mihajlović ne vidi ništa loše u načinu na koji je njegov tim stigao do cilja. Bez obzira na optužbe da tim sa San Sira prečesto igra "provincijski fudbal".

"Sve zavidi od utakmice i protivnika. Teško je igrati protiv Fiorentine. Protiv nje svi izgledaju kao provincijski timovi. To je tim sa najvećim posedom lopte u Italiji. Empoli je tu negde, jedan od timova sa najboljim stilom igre. Mi ne možemo da igramo kao Fiorentina. Prosto, nemamo igrače takvih karakteristika", smireno odgovara nekadašnji selektor Srbije pred revanš Kupa sa Alessandriom.

Ni ovaj naizgled pogrdan opis “provincijski“ ne tangira ga previše.

"Pa ja ću prvi da kažem da kad se branimo moramo da igramo sa tim provincijskim mentalitetom. Svaki igrač mora tako da se našteluje. Svako ima zadatak, svako mora da ga ispuni. Ne mislim da je uvredljivo kad ti kažu da si igrao provincijski fudbal".

Protiv trećeligaša Alessandrie, međutim, od Milana se očekuje da diktira ritam igre. Posebno zato što ga već u nedelju očekuje Derby della Madonnina protiv Intera. Sudar Mihajlovića i njegov trenerskog učitelja Roberta Mancinija.

"On je jedan od najtalentovanijih trenera na svetu. Mnogo toga je već osvojio. Večno ću biti zahvala, da nije bilo njega ne bih se bavio poslom koji volim. Mnogo toga sam preuzeo od njega. Između ostalog i njegov smisao za stil. Kažem ovo zato što Manco to voli da čuje. Čak i ako nije istina", našalio se dobro raspoloženi Mihajlović.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji