SPEKTAKULARNO: Golčina Mexesa presudila Interu! (VIDEO)

Prvu pravu proveru, Siniša Mihajlović je na klupi Milana imao danas protiv kluba u kome je igrao i bio pomoćni trener - Intera.

Meč se igrao u okviru Internacionalnog kupa šampiona u kineskom gradu Šenzen. Pored dva italijanske velikana, treći učesnik je Real Madrid. Kapacitet stadiona na kome se igralo je bio pun 32.500 gledalaca, tribine su bile popunjene do poslednjeg mesta.

Siniša Mihajlović je do sada na klupi drugog najtrofejnijeg evropskog kluba, zabeležio pobede protiv nižerazrednih ekipa Alcione (5:1), Legnana (5:1), kao i poraz od Lyona (1:2).

Nekadašnji selektor srpske reprezentacije je odlučio da dva najzvučnije pojačanja koja su stigla ovog leta, Carlos Bacca i Luis Adriano, utakmicu počnu sa klupe. Sa druge strane, njegov kolega i dobar prijatelj na klupi protivničkog tima Roberto Mancini, je pred Kineze izveo veoma podmlađen sastav, sa nekolicinom igrača od 17 ili 18 godina.

Prvu veliku priliku beleže roso-neri u 13. minutu. Nakon dobre akcije preko levog boka, Niang je izašao sam pred Carriza koji odlično reaguje i sprečava siguran gol.

Milan je generalno mnogo bolje otvorio meč i lopta je u uvodnih 15-ak minuta uglavnom boravila na polovini Intera.

U 32. minutu, ponovo je zapretio Niang. Honda je dobro povukao kontranapad, uposlio Francuza koji je uspeo da šutira, ali visoko preko gola.

Siniša je gotovo bez prestanka boravio na aut liniji, konstantno šaljući direktive svojim pulenima.

U 32. minutu se obrukao Matri. Nakon jedne neuspele ofsajd zamke, Matri je zajedno sa Niangom praktično izašao sam pred Carriza, ali je poslao katastrofalno dodavanje, pa su defanzivci nerrazzura uspeli da reaguju.

Do kraja poluvremena, mreže su se zatresle na obe strane, ali su oba gola (Niangov i Longov) opravdano poništena zbog ofsajda.

I dok je Mancini očigledno želeo da odigra dva različita meča, protiv Milana i Reala, Mihajlović je već na poluvremenu žestoko promešao karte i na teren poslao čak osam novih igrača.

U 60. minutu, Mihajlović u igru uvodi dva igrača od kojih će u velikoj meri zavisiti rezultati Milana, Baccu i Adriana. Upravo je bivši igrač Seville, Carlos Bacca, uneo pravo pometnju u odbrani Intera, i Milan vrlo brzo dolazi do prednosti.

Bonaventura je u 62. minutu izveo korner sa leve strane, lopta je na ivici kaznenog prostora naletala na Mexesa, koji hvata neverovatan volej i na spektakularan način šalje loptu u suprotan ugao - 1:0!


Odmah nakon vođstva, Bacca je prozujao po desnoj strani, izašao sam pred golmana Carriza koji ipak uspeva da spreči dupliranje prednosti.

Do kraja, ostalo je Milan 1, Inter 0.

(Goal.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji