Real srušio žilavi Milan nakon maratonskih penala

Real je osvojio Internacionalni kup šampiona u Kini, pobedom nad Milanom nakon izvođenja penala...

Milan je otvorio turnir pobedom nad Interom sa 1:0 i to čudesnim pogotkom Mexesa. Real je takođe pobedio Inter, pre tri dana su slavili ubedljivo sa 3:0.

Trener Madriđana Rafael Benitez je neposredno pred meč sa velikim poštovanjem govorio o Mihajloviću, naglasivši da će srpski trener preporoditi Milan.

Siniša Mihajlović je i na ovom meču na klupi ostavio dva najznačajnija pojačanja, Luiza Adriana i Carlosa Baccu.

Real je kudikamo jača ekipa od Milana, ali to se na samom početku meča nije dalo videti. Prvu priliku imao je Niang već u 4. minutu, ali su defanzivci Reala dobro reagovali.

Snažnim agresivnim blokom, roso-neri su držali Ronalda i drugove daleko od svog gola, i igra se uglavnom odvijala na polovini "kraljevskog kluba".

Daleko najraspoloženiji igrač na terenu bio je Niang, on je u 42. minutu sam povukao kontranapad, prošao Pepea kao poslednjeg igrača, ali je golman Navas hrabro reagovao i sprečio pogodak.

Oba trenera su na poluvremenu izvršila veliki broj izmena, u Milanu su šansu dobili Luiz Adriano i Bacca, kao i još nekoliko igrača koji će verovatno biti deo prve postave.

Ulazak Kroosa i Isca značajno je ubrzao igru Reala, koji je u nastavku delovao mnogo opasnije. Prvu veliku priliku imao je Cristiano Ronaldo u 58. minutu, koji je dobro pucao glavom nakon centaršuta Iska, ali je Diego Lopez dobro reagovao.

U 62. minutu uzvraća Bacca, koji je dobro primirio jednu loptu i snažno šutirao iz polu-voleja, ali ovaj put se istakao Realov rezervni golman Casila.

Real je u drugom delu meča pokazao snagu, ali šansu utakmice u 81. minutu imao je Carlos Baka. Brz kontranapad je odigrao sa Luizom Adrianom, prevario dvojicu defanzivaca i izašao sam pred golmana Casilu, koji mu je skinuo zicer.

Pošto u regularnom delu, nije bilo pobednik, pristupilo se izvođenju penala. Izvođači su bili vrlo skoncentrisani, pa smo gledali čak 11 serija. Za Milan su promašili Bacca i mladi golmana Donnarumma u poslednjoj seriji, dok je jedini penal za Real promašio Kroos.

(Goal.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji