Jeste videli šta se desilo sa Sampdoriom nakon odlaska Siniše Mihajlovića?

Blago rečeno, raspali su se.

Ono što je Siniša Mihajlović gradio u 18 meseci provedenih u Sampdorii raspalo se u samo jednoj utakmici, u 90. minuta!

No, krenimo redom.

Nakon što se u sezoni 2012/13 Sampdoria vratila u Seriju A predvođena Deliom Rossijem, uspela je sezonu da završi "iznad crte" i osigura opstanak. Ali je u narednoj sezoni u novembru 2013. nakon tri vezana poraza smenjen Rossi, a na njegovo mesto došao je Siniša Mihajlović. Sampdoria je odmah "stala na noge", nije poražena na šest utakmica u nizu, a sezonu je završila na solidnoj 12. poziciji. Srpski trener je vaskrsao Sampdoriu, digao je i vratio u sam vrh italijanskog fudbala već u sezoni koja je usledila. Bila je to više nego dobra sezona. Sampdoria je zauzela sedmu poziciju na kraju prošle sezone, a nakon nedobijene licence njihovog gradskog rivala Genoe, izborili su i pravo igranja u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

A, bolje da nisu.

Mihajlović se preselio u Milan, a na klupi tima iz Đenove nasledio ga je čuveni proslavljeni golman italijanske reprezentacije, Walter Zenga.

Međutim, stvari su krenule naopako. U prvoj ovosezonskoj zvaničnoj utakmici Đenovljani su doživeli težak poraz. Bolje rečeno - doživeli su potpuni potop!

Sampdoria nije nimalo promenila igrački kadar iz prošle sezone, otišli su samo Okaka i golman Romero, a sinoć kao da su na teren izašli igrači koji igraju za trećeligaša. Naprotiv, Zenga je izveo najjači sastav, ali je Sampdoria već u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope izgubila u sred Torina na Olimpijskom stadionu od Vojvodine - 0:4!

Momci u "pola belim, a pola crvenim" dresovima iznenadili su rutinskom pobedom i protivnika i protivničke navijače (koji su se setili Vujadina Boškova), a i mnoge u svojoj zemlji. Samo ne svog trenera. Zenga je posle meča stao pred svoje navijače i izvinjavao se da je visoki poraz od Vojvodine njegova krivica, dok su mu navijači odgovarali: "Odlazi!".

Koliko je Siniša Mihajlović bio strog trener u Sampi i ništa nije prepuštao slučaju, mogli smo da vidimo kada je bio "žrtva" skrivene kamere.

Nekadašnjeg selektora Srbije pozvao je prvotimac kluba iz Đenove, Stefano Okaka i počeo da objašnjava kako će preskočiti trening. Navodno, razlog je bila ženidba brata. Mihajlović je pobesneo i uzvratio, uz dosta reči sa "tri tačkice".

"Sutra u dva da si na treningu ili ću da pobesnim. Šta je sa tobom?! Šta se smeješ? Nemoj da mi se smeješ, već sam besan zbog utakmice. Nemoj da se zezaš", "grmeo" je Mihajlović na svog napadača koji ga je ubeđivao da je do promene plana za svadbu došlo u poslednjem trenutku.

"Đavola se ženi. Šta to izmišljaš? Ko se još ženi utorkom?! Neka pomere venčanje", kazao je Mihajlović.

Da bi smirio situaciju, u razgovor se uključio i autor skrivene kamere, novinar Gazzette dello Sport objasnivši o čemu je reč.

Evo kako je sve to izgledalo:



Iako je tek nešto više od mesec dana u Sampdorii, Zengi se ozbiljno drma klupa u ekipi iz Đenove.

(AC MilanBalkan / Sportal.rs / Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji