Milan: Zbogom, Bonera!

Nakon 9 godina provedenih u crveno-crnom dresu, jedan od najneomiljenijih igrača kod navijača Milana - odlazi iz kluba. Šta na to kažu navijači?

To je trebalo da se desi, smatraju, mnogo ranije.

Njemu je danas istekao ugovor sa "Rossonerima", te će kao slobodan igrač napustiti crveno-crne pošto mu nije ponuđeno produženje saradnje.

Potpisao je za Milan davne 2006. kada je došao iz Parme za 3.300.000 evra i tada je važio za jednog od boljih defanzivaca na "Čizmi".

Na kraju, ispostavilo se, više je proveo na klupi nego na terenu.

Stigao je u Milan sa 25 godina, u trenutku kada je klub krenuo u podmlađivanje tima.

Kada su mu saopšili iz Parme da su ga zvali iz Milana i da mora da se spakuje i krene put Milanella, nije mogao da veruje, mislio je da je u pitanju šala.

"Sam ulazak u Sportski centar Milanello za mene je nešto magično", govorio je 25-godišnji štoper.

"Bio sam na odmoru kada sam primio telefonski poziv, mislio sam da je u pitanju šala, ali je sve bila istina. Navijam za Milan od malih nogu i ovo je za mene ostvarenje sna", rekao je tada Bonera.

Debitovao je za Milan 17. septembra 2006. na utakmici protiv njegovog bivšeg kluba: Parma-Milan 0-2.

Daniele Bonera može da se pohvali činjenicom da je igrao u dresu Milana sa generacijom koja se poslednji put popela na krov Evrope i osvojila trofej Lige šampiona 2007. kao i Svetsko klupsko prvenstvo te iste godine. Osvojio je još sa Milanom Scudetto, Super Kup Evrope, te italijanski Superkup.

Poslednjih nekoliko sezona, Daniele Bonera je nosio i kapitensku traku u Milanu. Najviše kada na terenu nisu bili kapiten Riccardo Montolivo i njegov zamenik - Christian Abbiati.

Iskusni 34-godišni defanzivac će karijeru nastaviti u Veroni, prenela je Gazzetta dello Sport.

Trener Verone, Mandorlini, smatra kako će njegovo iskustvo biti od velike važnosti za njegovu odbranu i spreman je da rizikuje sa igračem koji je na zalasku karijere.

Daniele Bonera odigrao je u dresu Milana 202 utakmice, a pre toga je nastupao za Bresciu i Parmu. Za reprezentaciju svoje zemlje odigrao je 16 mečeva, prvi još 2001. godine.

Srećno u nastavku karijere, Daniele!

(ACMilanBalkan)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji