Milanu samo bod na sumornom San Siru

Milan - Sampdoria 1:1, na kultnom i polupraznom stadionu, koji je tokom prvog dela meča ostao bez struje. Destro bi opet mogao na dugu pauzu zbog povrede...

Sampdorija Siniše Mihajlovića je povela protiv Milana u 58. minutu, golom Roberta Soriana i maestralnom asistencijom Samuela Etoa, pa u 74. primili (auto)gol posle šuta "makazicama" Nigrela De Jonga, a na kraju imali i sreću.

Ofanzivac domaćina Suso zatresao je u 83. minutu stativu gola Sampdorie i najavio potpunu ofanzivu "Rossonera" na sva tri boda. Ipak, više nije bilo pogodaka, pa su gosti prvi put u 2015. remizirali na strani, a domaći prekinuli seriju od dve uzastopne pobede.

Pravedan remi pošten je epilog meča odigranog na polupraznom San Siru, koji je tokom prvog poluvremena ostao i bez električne energije.

Navijači su zapevali Silviu Berlusconiju: "Plati struju" i donekle popravili atmosferu koja odavno i ne podseća na spektakle kakvi su se ne tako davno mogli videti nedeljom uveče na istom mestu.

Međutim, stari Milan pripada istoriji, a ovaj se bori sa takođe odavno posrnulim Interom za devetu poziciju na tabeli, koju je remijem i preuzeo.

Peto mesto, koje vodi u Evropu, udaljeno je od ekipe Pippa Inzaghija sedam bodova, dok je neusmesno uopšte govoriti o borbi klubova iz Milana za plasman u Ligu šampiona.

Dovoljno je reći da i "Rossoneri" i "Nerazzurri" trenutno zaostaju za liderom Juventusom čak 28, odnosno 29 bodova!

Sa druge strane, Sampdoria Siniše Mihajlovića izjednačila se osvojenim bodom sa Fiorentinom na deobi petog mesta, poslednjeg koje vodi u Ligu Evrope. I jedan i drugi tim trenutno imaju po 49 bodova, jedan manje od četvrtoplasiranog Napolija i osam od Rome, koja je posle mnogo vremena pala na treće mesto.

Košmarno veče Mattie Destra

Na nosilima iznesen sa terena: Mattia Destro
Po svemu sudeći, "devetka" Milana Destro (24) ponovo je teško povredio koleno, u sudaru sa Djamelom Mesbahom bez lopte.

Odmah je iznesen sa terena, a mnogi su se u tom momentu setili 2013. godine, kada baš zbog bola u kolenu nije igrao deset meseci za Romu, čiji je i dalje formalno član.

(Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji